28.03.2024 15:32 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Нелюстрований речник #АТО Андрій Лисенко був прес-секратерем Януковича. Розслідування. Документи. 4 фото

Майже щодня, читаючи про останні події, натикаюся на посилання на прес-службу адміністрації президента, спікером якої є Андрій Лисенко. Кожен українець міг чути цього нібито простодушного та відкритого чоловіка з проникливим поглядом, переглядаючи новини.

Сьогодні, гортаючи записи в соцмережі знайшла цікаву інформацію: «С 26 декабря 2013 года Лысенко писал речи Януковичу про то, как надо клеймить протестующих» зі сканом відповідного документа. Перша думка «Пфф, та ладно», але через деякий час вирішила пошукати інформацію про цю відтепер цікаву особу.

Народився Андрій Миколайович 4 листопада 1968 року в місті Донецьк. Закінчив Львівське вище військове училище та Київський військовий гуманітарний інститут.

З листопада 1986 по грудень 2007 служив в армії. У 2004 році — офіцер прес-центру 6-ї окремої механізованої бригади ЗСУ в Ель-Куті. Січень 2008 — квітень 2010 — помічник-консультант апарату ВРУ.

Квітень 2010 — травень 2012 — спеціальний кореспондент, політичний оглядач Дирекції телерадіопрограм Управління справами ВРУ (президенство Януковича).

Травень 2012 — січень 2014 — головний консультант, заступник керівника Головного управління прес-служби та комунікацій — керівник управління прес-служби адміністрації президента України.

 

 

Прошу звернути увагу, що це ще період президентства Януковича.

26 вересня розпорядженням Кабінету Міністрів України на чолі з Миколою Азаровим Лисенку Андрію було присвоєно п'ятий ранг державного службовця.

Вже після позачергових президентських виборів, з літа 2014 року, щоденно виступає з прес-брифінгами з повідомленнями про актуальну інформації про події в зоні проведення АТО. Є найбільш авторитетним і одним з двох державних інформаційних джерел про війну на Донбасі. Речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України (червень — листопад 2014 р.)

Речник АТО в період з листопада 2014 по березень 2015. Речник адміністрації президента України з питань АТО з березня 2015 р.

Все вище описане, крім деяких знахідок, можна віднайти у Вікіпедії, але все ж з'являються деякі питання.

Чому людина, яка була керівником управління прес-служби АП за часів Януковича, сьогодні займає посаду речника АП з питань АТО?

Як може бути на такій важливій посаді особа, якій Азаров присвоїв п'ятий ранг держслужбовця?

Чи має моральне право людина, що раніше фактично прославляла діяльність проросійсько налаштованого «лєгітімного», говорити про втрати українців на війні проти російської окупації?

Та й чи є інформація від Андрія Лисенка правдивою?..

 

 

Natasha Volyk, Національне бюро розслідувань України

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-01-2016 21:09 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100