29.03.2024 07:00 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

З українців Юрій Луценко і Олександр Кірш пропонують стягувати ще один податок – за витрати. Подробиці

zrosli podatki1

До Верховної ради поданий законопроект, згідно з яким кожен українець буде повідомляти податковій про свої витрати. Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Авторами проекту стали депутати Юрій Луценко і Олександр Кірш. Законопроект «Про нульову декларацію» зобов'яже кожного повнолітнього українця пред'явити фіскальній службі не тільки свої доходи за рік, але і витрати. У разі, якщо людина витратить більше, ніж заробляє, її змусять платити податок – 21% від суми перевищення, плюс 22% – Єдиний страховий внесок. Дану ініціативу вже підтримав президент Порошенко.

На думку експертів, таке нововведення може вдарити по офіційно безробітним українцям, які виживають завдяки тимчасовим підробіткам. Також під податковий прес потраплять родичі заробітчан.

У той же час депутати поки ніяк не наважаться ввести податок на розкіш. В КМУ вже надходила пропозиція прийняти закон про оподаткування приватних літаків, дорогих машин і мотоциклів. Однак чиновники відмовляються йти на такий крок, пояснює тим, що важко прорахувати оподатковувану базу. Тобто коли мова йде про кишені простих українців, влада знаходить способи витягнути звідти останні копійки. Коли ж під удар підпадає особистий інтерес еліти, всевидюче око держави сліпне, а караюча рука правосуддя безсило повисає.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-03-2016 11:33 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100