19.03.2024 05:54 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Агрофірма латифундиста Веревського програла спір за паї аграріям Гереги. Подробиці

Verevskyi-Andryi3

Хмельницький окружний адміністративний суд не задовольнив позов товариства з обмеженою відповідальністю “Енселко Агро” (Старокостянтинівський район) про визнання протиправними та скасування рішень державного реєстратора Деражнянського районного управління юстиції Хмельницької області від 16 січня 2016 року щодо реєстрації прав оренди с/г земель.

Про це свідчить постанова суду від 27 квітня 2016 року, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

На думку позивача, реєстратор безпідставно зареєстрував договори оренди земельних ділянок, укладених між товариством з обмеженою відповідальністю “Аграрна інвестиційна компанія-Ярмолинці” та трьома пайовиками. Адже ці ділянки, за твердженням “Енселко Агро”, закріплені за ним з серпня 2012 року і знаходяться в п’ятирічній оренді.

Натомість суд з’ясував, що договора оренди ТОВ “Енселко Агро” від 2 серпня 2012 року не містять запису у Поземельній книзі, який засвідчується підписом посадової особи та скріплюється печаткою територіального органу Держземагенства, що формується з використанням автоматизованої системи.

Крім цього, Поземельних книг на вказані земельні ділянки суду надано не було в зв’язку з їх відсутністю у відділі Держземагенства у Ярмолинецькому районі.

У суді колишній головнийого спеціаліст відділу Держкомзему у Ярмолинецькому районі пояснив, що у 2012 році на нього були покладено обов’язки щодо реєстрації договорів оренди земельних ділянок, однак договорів укладених між ТОВ “Енселко Агро” та пайовиками, котрі фігурують у справі, він не реєстрував.

“На час розгляду справи відсутні докази того, що реєстрація права оренди спірних земельних ділянок за позивачем (ТОВ “Енселко Агро”) проведена, відповідно до законодавства України, що діяло на момент їх виникнення. Таким чином, із врахуванням того, що державним реєстратором було вчинено, передбачені ч.2 ст.9 Закону №1952-IV дії щодо перевірки факту реєстрації за іншими особами права оренди вищезгаданих земельних ділянок, що підтверджується повідомленням  відділу Держгеокадастру у Ярмолинецькому районі від 28.12.2015 року № 99-2221-99.3-3087/28-15, суд дійшов висновку про безпідставність позовних вимог ТОВ “Енселко Агро”, – зазначено у постанові.

Довідка НБРУ. Засновником ТОВ «Енселко-Агро» є компанія «Єрсте Б.В.» (Нідерланди) і ТОВ «Украгробізнес». Кінцевим бенефіціаром зазначається Андрій Веревський, який протягом 2002—2013 років був народним депутатом України, спочатку від «Батьківщини», а потім від Партії регіонів.

Веревський увійшов до списку найбагатших українців-2014 від «Forbes».

ТОВ «Енселко-Агро» орендує на Хмельниччині декілька тисяч гектарів сільськогосподарських земель.

25 листопада 2015 року зареєструвано ТОВ “Аграрна інвестиційна компанія – Ярмолинці”. Її засновниками є ТОВ “Агрохолдинг 2012” та Ірина Лутковська, яка зазначається ще й бенефіціаром.

На зустрічі з представниками аграріїв Хмельниччини було заявлено, що за ТОВ “Агрохолдинг 2012″ стоїть нардеп і співвласник мережі гіпермаркетів “Епіцентр” Олександр Герега.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-05-2016 8:03 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100