18.04.2024 07:36 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Відкупився? Суд відпустив, спійманого на 11 хабарях, екс-головного санлікаря України Святослава Протаса під заставу. Подробиці

Protas-Svyatoslav1

 

Солом'янський районний суд Києва відпустив під заставу екс-головного санітарного лікаря України Святослава Протаса, якого підозрюють в одержанні неправомірної вигоди. Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Суд постановив частково задовольнити клопотання прокуратури. Застосувати до підозрюваного Святослава Протаса запобіжний захід у вигляді застави розміром у 300 мінімальних зарплат, що становить 413 440 тисяч гривень», — постановила слідчий суддя Олена Калініченко.

Зазначимо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура раніше просила взяти Протаса під варту з альтернативою внесення застави в 413 тис. гривень.

«Особа, яка має Шенгенську візу, візу в США, може уникнути відповідальності. Органами досудового слідства проводилися законні негласні оперативні дії, в ході яких встановлено одержання неправомірної вигоди», — додав прокурор Володимир Кривенко.

Він пояснив, що Протас незаконно виписував по 2 премії своїм підлеглим, одна з яких поверталася Протасу. Він додав, що Протас підозрюється в отриманні неправомірної вигоди.

Водночас сторона захисту наполягала на звільненні Протаса. Слідство у його справі триває.

30 червня 2016 року НАБУ і поліція затримали на хабарі головного санітарного лікаря України Святослава Протаса.

Протас і група чиновників впровадили схему розкрадання бюджетних коштів. Учасників афери затримано на переведенні в готівку і отриманні першого траншу в 400 тис. гривень.

«Протас був затриманий у власному кабінеті, як організатор розкрадань. Він діяв цинічно — попередньо змовившись про те, як і за якими правилами будуть викрадатися і відмиватися бюджетні гроші. Всім пояснили правила і „обов'язки“ — і всі погодилися брати участь в афері, і лише один (!) сказав – НІ», — зазначив міністр МВС Арсеній Аваков.

Також він зазначив, що оперативники задокументували 11 фактів вимагання та отримання Протасом хабарів від підлеглих.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-07-2016 13:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100