23.04.2024 09:22 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Рейдер #Пашинський та його спільники Вінник, Тетерук, Береза, Левус, Чорновол, Фріз намагаються зірвати безвізовий режим, — законопроект №4890

Pashinskyi-Sergyi8

У Верховній раді 5 липня 2016 року було зареєстровано законопроект №4890 про спецконфіскацію, який може змінити ключовий безвізовий закон і, як і попередній проект, не відповідає стандартам ЄС.

З текстом законопроекту можна ознайомитися на сайті Верховної ради, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

В порівнянні з законопроектом №4811, відкликаним 5 липня, в документі є певні покращення. Зокрема, звужено перелік активів, які можуть бути конфісковані — тепер це тільки готівка, гроші на рахунках, облігації та банківські метали; звужено перелік третіх осіб, у яких може бути конфісковане майно. Тепер також треба буде доводити зв’язок третьої особи з підозрюваним.

Решта законопроекту лишилася практично не змінено.  І далі йдеться про конфіскацію  у кримінальному процесі, без чіткої прив’язки активів до конкретного злочину, без строків інформування власників майна про провадження.

Ініціаторами законопроекту виступили депутати Іван Вінник, Андрій Тетерук, Юрій Береза, Андрій Левус, Тетяна Чорновол, Ірина Фріз, яких у ВР вважають представниками групи впливу Сергія Пашинського.

Варто зауважити, що спецконфіскація входить до сфери відання комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. Однак попередні спроби депутатів з «групи Пашинського» провести зміни до «безвізового» закону через даний комітет були невдалими — він відхиляв їх як не прийнятні. Через це автори законопроектів 4811 та 4890 приховали тематику проекту та заявили, що він стосується «сфери національної безпеки». Це дозволило спрямувати документ на розгляд у лояльний комітет з нацбезпеки та оборони, який очолює Сергій Пашинський.

Раніше повідомлялося, в Представництві ЄС в Україні поширили заяву про те, що у Верховній раді мала місце спроба змінити ключовий «безвізовий» закон про спецконфіскацію. Так, проект №4811, що не відповідає стандартам ЄС, був схвалений комітетом, але у вівторок – відкликаний.

Експертна спільнота раніше також розкритикувала даний законопроект, назвавши його клоном раніше відхиленого правоохоронним комітетом проекту №4057.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-07-2016 9:03 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100