29.03.2024 15:15 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Березюк з партії «Самопоміч» оголосив голодування та ночуватиме на Банковій через сміття у Львові. Фото

Лідер фракції «Самопоміч» Олег Березюк оголосив голодування.

Про це він заявив на погоджувальній раді ВР, повідомляє sprotiv.org.

«Протестуючи проти знущання над містом, яке є символом свободи, підтримуючи львів’ян <…> я як людина, лікар і народний депутат України прийняв екстраординарне для себе рішення (ніколи не думав, що це рішення я буду приймати в 21 ст. тут) — я оголошую голодування, підтримуючи львів’ян і протестуючи проти свавілля влади в Україні в 21 ст., на жаль», — сказав Березюк.

Окрім того, Березюк заявив, що у Львові «ворог» знущається над мером Львова.

«Львів сьогодні окупований ворогом. Рік тому це місто, місто волі, яке завжди було і буде на передовій боротьби за Україну у всі часи, в тому числі і новітні, рік тому у нього прийшов ворог, який протягом року цинічно, брешучи на кожному кроці, знущається не тільки над керівником міста чи політичною силою, знущається над людьми, які там живуть. Львів’яни ніколи не лягали, львів’яни можуть стояти поруч. Львів’яни вистоять і цього ворога, який є підступний і нищівний, знецінюючий, який вбиває», — сказав раніше Березюк.

Лідер фракції «Самопоміч» Олег Березюк голодуватиме під стінами адміністрації президента й ночуватиме у ніч на 20 червня там.

Про це він заявив у коментарі каналу «112 Україна» в понеділок попри те що президент відбув до США.

Парламентар назвав причиною голодування спротив команди президента Петра Порошенка керівнику Львова Андрію Садовому у вирішенні проблеми зі сміттям.

На думку Березюка, влада має «перестати знущатися над людьми»: «Президентська адміністрація це почала, вона має це закінчити. Тому що прем’єр-міністр виглядає залежним».

14 червня 2017 року прем’єр Гройсман розкритикував мера Львова Андрія Садового за неспроможність самотужки вирішити проблему накопичення сміття в місті.
Садовий назвав таку заяву хамством і заявив, що очікував від глави уряду Володимира Гройсмана «більш адекватної відповіді» на попередження про екологічну загрозу, а також звернувся до прем'єра із закликом не боротися за рейтинги, а допомогти місту вирішити проблему зі сміттям.

12 червня голова Львова Андрій Садовий повідомив, що міська комісія звернулася до уряду з проханням оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-06-2017 15:40 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100