19.03.2024 04:29 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Посадовці ''Укрхімтрансаміаку'' за часів Януковича привласнили понад 130 млн, — СБУ

 

Топ-менеджмент ДП «Укрхімтрансаміак», призначений за часів екс-президента Віктора Януковича, протягом 2012—2016 років привласнив понад 130 млн грн компанії та створив передумови для виникнення екологічної катастрофи через утримання аміакопроводу в неналежному стані.

Про це йдеться у повідомленні Служби безпеки України від 24 червня 2017 року.

 "Правоохоронці встановили, що гроші, які привласнив топ-менеджмент компанії, мали спрямовуватись на підтримку функціонування аміакопроводу у безпечному для населення стані. Дії посадовців створили реальні передумови для виникнення екологічної катастрофи", — йдеться у повідомленні. 

Співробітники СБ України спільно з ГПУ задокументували факти розкрадання коштів держпідприємства колишнім топ-менеджментом.

«Під час санкціонованих судом обшуків в офісі „Укрхімтрансаміаку“ правоохоронці вилучили документацію та інші докази, які підтверджують причетність екс-чиновників до укладання збиткових та фіктивних договорів про виконання робіт, надання послуг та постачання товарно-матеріальних цінностей», — повідомили в СБУ.

Триває досудове розслідування у низці кримінальних проваджень за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366, ч. 1 ст. 367 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Генпрокуратура раніше повідомила про підозру колишньому директору державного підприємства «Укртрансхімаміак» Віктору Бондику.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-06-2017 19:07 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100