19.03.2024 10:25 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

На заводі «Мотор Січ» у рашистського мільярдера-колаборанта В'ячеслава Богуслаєва проходять обшуки

 

 

На підприємстві підтвердили факт проведення обшуків, проте поки не коментують інформацію, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

У Запоріжжі співробітники правоохоронних органів проводять обшуки на заводі «Мотор Січ» і в офісах «Мотор Банку», що належать народному депутату України В'ячеславу Богуслаєву.

У прес-службі управління СБУ в Запорізькій області повідомили, що слідчі дії проводять співробітники з Києва.

В'ячеслав Богуслаєв — екс-регіонал, народний депутат України кількох скликань, член парламентської фракції «Воля народу». Після оприлюднення декларації про доходи Богуслаєва розгорівся скандал, оскільки стало відомо, що він є кінцевим бенефіціаром низки російських компаній.

Загалом представник «Волі народу» В'ячеслав Богуслаєв — президент запорізького підприємства «Мотор Січ» — має найбільші грошові заощадження. Сумарний розмір його активів за курсом на 31 грудня 2016 року становить 825 млн 399 тис. 645 грн.

Богуслаєв отримав більше мільярду гривень доходу за 2016 р. Про це свідчить його декларація на сайті НАЗК. За грошовими активами нардеп-мажоритарник з Запорізької області випередив цього року минулорічного рекордсмена Ігоря Котвіцького, Віталія Хомутинніка та братів Дубневичів.

Станом на кінець 2015 року в нардепа було 328 тис. 587 акцій «Мотор Січі», проте на кінець 2016 р. — лише 21 тис. 598 акцій. Таким чином, депутат втратив більше 93% своїх акцій запорізького підприємства, яке спеціалізується на виробництві авіаційних двигунів. Більшість акцій «Мотор Січі» належать саме таким міноритарним власникам, а тому дізнатися про те, чи зберігає депутат контроль над «Мотор Січчю» і зараз, достеменно не можливо.

Свій рекордний дохід Богуслаєв офіційно отримав не від продажу цінних паперів, а як «інвестиційний дохід» від ТОВ «Фірма «Мотор-Ділер» — підриємства, яке займається посередництвом за договорами по цінних паперах або товарах. Ця фірма заснована ПАТ «Мотор Січ». Більша частина заощаджень Богуслаєва —$25,6 млн та 8,3 млн грн — розміщенні у його ж «Мотор Банку».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-07-2017 20:56 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100