16.04.2024 18:49 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Порошенко просять ветувати грабіжницький закон про обмеження посилок

 

Поштові оператори просять президента Петра Порошенка ветувати закон про зміни до Податкового кодексу, що регламентує обмеження на безмитне ввезення товарів в Україну до трьох посилок на місяць вартістю 150 євро кожна.

Про це йдеться у відповідному зверненні поштових операторів, повідомляє 40ka.info.

«З огляду на ті факти, що на сьогоднішній день більшість відправлень є недорогими (до 10 доларів), а Україна інфраструктурно не готова ввести такі заходи адміністрування, вважаємо за доцільне просити Вас накласти вето на цей закон і повернути його на доопрацювання в профільний комітет Верховної Ради України» , — сказано в ньому.

Також оператори відзначають, що зміни, що передбачають обмеження на безмитне ввезення до 3 посилок по 150 євро кожна, з'явилися тільки в редакції законопроекту до другого читання і були прийняті без надання економічного обґрунтування та без належного обговорення з профільними відомствами, операторами доставки і громадськістю.

Крім того, оператори вважають, що така норма призведе до розширення тіньових моделей доставки товарів на «третіх» осіб і використання неофіційних каналів.

7 грудня 2017 року Верховна Рада обмежила безмитне ввезення товарів в Україну до трьох посилок на місяць вартістю 150 євро кожна.

Відповідна норма була внесена депутатом Ради Вадимом Денисенко в законопроект №6776-д про зміни до Податкового кодексу.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-12-2017 21:48 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100