19.03.2024 13:22 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Зрадники у «Богдані» Гладковського з РНБО пояснили, чому купували російські двигуни

В автомобільній корпорації «Богдан» заявили, що до кінця 2017 року купували у Росії тягові електродвигуни для українських тролейбусів, бо виконували зобов'язання за старим контрактом, як «відповідальний партнер».

Про це у компанії розповіли "Радіо Свобода".

«Ми не відмовляємося від того, що у минулому встановлювали російські двигуни. Вони були завезені за контрактами, підписаними ще до 2014 року, і як відповідальний партнер ми вимушені були виконувати зобов’язання за договорами», — сказано у повідомленні.

У компанії зазначають, що корпорація «Богдан» розпочала програму імпортозаміщення у 2013 році, а переговори з українським заводом «Електроважмаш», який тепер має постачати двигуни для тролейбусів замість російського ПЕМЗ, стартували рік тому.

«Що стосується програми імпортозаміщення, її реалізація почалася ще у 2013 році. А у 2014, після початку військової агресії Росії, ми значно активізували її, розуміючи, що цього вимагають політичні, економічні та моральні чинники…», — йдеться у заяві.

«„Богдан“ і „Електроважмаш“ домовилися про співпрацю ще рік тому. Але варто розуміти, що це закрита внутрішня інформація, яка змогла стати публічною лише після того, як харківське підприємство переконалося, що зможе виробити потрібні корпорації комплектуючі гідної якості в повному обсязі та в потрібні терміни», – додали  у «Богдані».

Також там наголосили, що довго шукали альтернативного постачальника тягових електродвигунів на противагу Псковського заводу.

«Маємо зазначити, що жодні контракти не підписуються за один день. Це тривалий процес, який включає такі етапи, як пошук постачальників, аналіз їхніх виробничих можливостей, переговори, відбір партнера, підготовка виробничих можливостей підрядника до виробництва нового виду продукції», – повідомили на підприємтсві.

У корпорації зазначили, що рішення відмовитись від російських двигунів та перейти на українські не пов’язане з матеріалами у ЗМІ.

Раніше Національне бюро розслідувань України повідомляло, що корпорація «Богдан моторс» виграла тендер на поставку столиці 80 тролейбусів, які комплектують двигунами російського підприємства, що працює на оборонку РФ.

Давній бізнес-партнер Петра Порошенка, співвласник «Богдан моторс» Олег Гладковський сказав, що йому не відомо про російські двигуни в тролейбусах.

«Наскільки я знаю, уже двигуни ми отримуємо всі від київського підприємства. Я вам скажу, що ті вимоги, які я, принаймні, ставлю постійно як співвласник корпорації, як людина, яка тут працює, – щоб двигуни вироблялися в Україні», — заявив він.

Журналісти нагадують, що слідкують за тим, аби українські підприємства не співпрацювали з російськими підприємствами, які можуть зашкодити безпеці держави, — Рада національної безпеки і оборони, де першим заступником секретаря працює саме Олег Гладковський.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-03-2018 21:15 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100