19.03.2024 07:44 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Суддя Аблов, якому загрожує звільнення за рішення про розгон Майдану, зібрав на вечірку правоохоронний бомонд та Ківалова з Матіосом. Відео

Заступник голови Окружного адміністративного суду Києва Євгеній Аблов, якого звинувачують в ухваленні рішень проти активістів Майдану, відсвяткував день народження. На святі, серед інших, гуляли члени комісії, що має розглянути його відповідність займаній посаді.

Про це йдеться в розслідуванні «Слідства.інфо», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Як з'ясували журналісти, вечірка проходила 13 березня 2019 року в дорогому ресторані біля Оперного театру в центрі Києва. Заклад орендували повністю. На заході було до трьох десятків гостей, переважно впливових представників судової та правоохоронної систем.

Помічений тут був і головний військовий прокурор Анатолій Матіос. Його охоронець заніс до ресторану великий білий пакет, в якому, ймовірно, був подарунок.

Серед відвідувачів свята «Слідство.інфо» також ідентифікувало до десятка суддів Окружного адміністративного суду Києва — колег Євгенія Аблова, а крім того, голів Одеського та Вінницького окружних адмінсудів — Олега Глуханчука та Олександра Вільчинського.

Завітали до ресторану й керівники судів вищих інстанцій — голова Київського апеляційного адміністративного суду Андрій Горяйнов та голова Касаційного адміністративного суду Михайло Смокович. Саме ці суди переглядають рішення, винесені Абловим та його колегами.

Проте найнесподіванішою для «Слідства.інфо» стала поява на вечірці членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів, яка оцінюватиме Аблова та має вирішити, чи бути йому суддею надалі. Журналісти на вході в ресторан упізнали трьох членів комісії — Тараса Лукаша, Володимира Бутенка та голову ВККС Сергія Козьякова.

Однак сам Козьяков стверджує, що отримав запрошення в ресторан на «неформальну дискусію» від шеф-редактора одного з профільних юридичних видань, а не на день народження Аблова. А під час заходу з суддями ОАСК нібито не спілкувався.

Лукаш також сказав «Слідству.інфо», що в ресторані того вечора мав зустріч з журналістами.

Серед гостей також був одіозний екс-регіонал Сергій Ківалов.

 

 

Координаторка проекту «Просуд» Катерина Бутко пояснила, що члени ВККС не можуть відвідувати спільні вечірки з суддями, професійність і доброчесність яких незабаром будуть оцінювати.

«Це, звичайно, є конфліктом інтересів. Тому що кваліфікаційне оцінювання незабаром буде проходити не лише сам Аблов, але й інші судді Окружного адміністративного суду Києва. Крім того, ОАСК розглядає кілька позовів, які подавалися проти членів ВККС і в яких поставало питання щодо законності їхнього перебування на посадах», — каже Бутко.

Проект нагадує, що суддею Аблов працює 12 років. Відомим став завдяки скандальним судовим рішенням. Зокрема, в грудні 2013 року Аблов зобов’язав спецпризначенців розігнати активістів Майдану, у 2017-му — визнав законною схему закупівлі так званих «рюкзаків Авакова», чим допоміг сину міністра внутрішніх справ уникнути покарання. А у 2018-му поновив на посаді ректорку медичного університету імені Богомольця Катерину Амосову.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-03-2019 21:08 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100