19.04.2024 15:18 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Разумков з партії зебень розкритикував депутатів за намагання відвернути Україну від Європи, через вихід з ПАРЄ

Голова партії «Слуга народу» Дмитро Разумков заявив, що попри відновлення повноважень Росії у Парламентській асамблеї Ради Європи, вважає недоцільним вихід української делегації з її складу, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це він сказав в ефірі «Українського радіо».

За його словами, позиція партії «Слуга народу» полягає у тому, що наразі такі дії України є недоцільними.

«Коли ми будемо представниками українського парламенту, ми будемо відстоювати інтереси нашої країни і на таких майданчиках. Тому це не конструктивно, неправильно розвернутися і піти, незважаючи на ті події, які, на жаль, відбулися», — заявив Разумков.

Він зазначив, що подіям, які відбулися у ПАРЄ, передувала велика кількість різних дій, а іноді і бездіяльності, у тому числі, з боку України.

«Тому сьогодні склались обставини так, як склалися. Я думаю, що все у цьому світі змінюється. І позиція представників нового парламенту у ПАРЄ  буде такою, що у майбутньому вони зможуть вплинути», — сказав лідер політсили.

«Розумієте, завжди було просто розвернутися і піти. А треба не розвертатися і йти, а треба діяти», — додав він.

Щодо позиції президента відносно демаршу українських дипломатів, то, за словами Разумкова, Зеленський озвучить її сам, оскільки він «самодостатній політик», який розбирається у багатьох речах.

У середу, 26 червня, ввечері Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила рішення про підтвердження повноважень делегації РФ без жодних обмежень, попри порушення росіянами принципів Ради Європи.

Ухвалений документ визнав численні порушення принципів Ради Європи з боку російської держави та виніс 5 вимог до Росії. Проте пропозиції України розширити цей список новими порушенням в Криму та на Донбасі були відхилені.

За рішення проголосували 116 депутатів, 52 — проти, 15 утрималися.

На наступній сесії ПАРЄ можливе повторне оскарження повноважень російської делегації у разі, якщо Венеціанська комісія підтвердить, що російські депутати обрані нелегально через голоси кримчан.

Українська делегація вирішила зупинити роботу у Парламентській асамблеї Ради Європи на знак протесту проти рішення про знищення санкційного механізму.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що розчарований рішенням Парламентської асамблеї Ради Європи затвердити без обмежень повноваження делегації Російської Федерації.

Редактор sprotiv.org, кандидат у народні депутати по 223 округу (Київ, Шевченківський район) Вадим Гладчук 25 червня 2019 року заявив, що вважає диверсією проти інтересів України рішення української делегації у ПАРЄ, озвучене нардепом Володимиром Ар'євим:
1) припинити участь в роботі сесії ПАРЄ, крім питань, пов’язаних з позбавленням повноважень російської делегації;
2) делегація звертається до Верховної Ради з необхідністю терміново розглянути питання зупинення участі України в ПАРЄ у подальшому;
3) делегація звертається до президента і МЗС негайно виробити чітку позицію щодо подальшої участі України в органах Ради Європи.
Про це йдеться у заяві кандидата у народні депутати Вадима Гладчука по 223 виборчому окрузі (Київ, Шевченківський район), оприлюдненій на його персональному сайті:
https://gladchuk.info/1454

Жодна з делегацій країн-союзниць України в питанні засудження повернення РФ до ПАРЄ не проводить подібні дії на шкоду своєму європейському вибору, — наголошує Гладчук.
Цей вчинок нагадує Гладчуку анекдотичну ситуацію: «Образилися на кондуктора, вийшли з автобуса і йдемо пішки».
Гладчук хвилюється тим, що якщо Україна вийде з ПАРЄ, то всі українці можуть залишитися в подальшому без можливості оскаржити беззаконня української влади в ЄСПЛ.

За кілька годин до цього рішення перед тим, як Гладчука заблокували рашистські боти з Ольгіно він писав у себе у фейсбуці, згадуючи поета:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2269894946420468&set=a.103106309766020&type=3&theater
«Український поет Олександр Олесь у 1931 році писав:
„Коли Україна за право життя з катами боролась, жила і вмирала, Європа мовчала“
https://www.youtube.com/watch?v=0JrcD2O7dYY
У минулому столітті нажаль багато європейських дипломатів теж вважали сферою історичних інтересів Росії (СРСР) територію України.
Саме тому я категорично проти ідеї Марії Іонової, яка допускає можливість призупинення участі в асамблеї української делегації. ПАРЄ — це великий європейський майданчик, на якому ще можна багато зробити для захисту інтересів України».
Гладчук вважає неприпустимим рішення народних депутатів «звернутися до Верховної Ради з необхідністю терміново розглянути питання зупинення участі України в ПАРЄ у подальшому».
Під час Революції Гідності Небесна Сотня віддала свої життя за європейський вибір українського народу, тому будь-які спроби відвернути Україну від Європейських структур під приводом образ на колегіальні рішення європейських парламентських інституцій, є зрадою та спробою кинути державу в обійми Москви, — вважає Вадим Гладчук.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-06-2019 17:03 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100