19.03.2024 11:58 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Повʼязані з замовником вбивства Гандзюк фірми профінансували партію Зеленського майже на 20 мільйонів? Відео

У третьому кварталі 2019-го партію «Слуга народу» фінансували компанії, чиї печатки знайшли в квартирі Олега Семенова, — радника голови Херсонської облради та фігуранта у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк Владислава Мангера, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Більшість з цих фірм фіктивні — їхні власниками зазначено кухарів та вантажників.

Про це йдеться у розслідуванні програми Bihus.Info.

В офіційному списку донорів «Слуги народу» за третій квартал 2019 року — 12 фізосіб та три десятки фірм. За липень, серпень і вересень вони переказали партії майже 100 мільйонів гривень. Майже 20 мільйонів гривень політсилі дісталося від шести компаній — «Агро Ленд», «Веб-Ротор», «Леонол», «Саквояж-ЮТ», «Артінвестбуд» та «ФГ «Екопівдень».

Фірми мають адреси реєстрацій в різних частинах країни, але їхні печатки та чекові книжки правоохоронці влітку знайшли в одній з херсонських квартир, коли прийшли з обшуком. Ця квартира належить Олегу Семенову — раднику Мангера.

Сам Олег Семенов, у квартирі якого знайшли документи фірм, що перераховували гроші «Слузі народу», на зв’язок із журналістами так і не вийшов. А Владислав Мангер заявив, що стосунку до «фінансових справ» свого радника він не має: «Він у мене радник на громадських засадах. А його бізнесом та фінансовими справами я взагалі не опікуюсь».

Журналісти також з’ясували, що більшість фірм, які фінансували партію «Слуга народу», мають ознаки фіктивності, а їхні власники — кухарі та вантажники.

Голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру, підозрюваному в замовленні злочину проти херсонської активістки Катерини Гандзюк, зменшили заставу з 2,5 млн грн до 1 млн грн.
.
Раніше 3 жовтня Генеральна прокуратура змінила процесуальних керівників розслідування вбивства Катерини Гандзюк.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-12-2019 14:34 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100