19.03.2024 13:26 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Фальсифікація! У Марганці визнані недійсними вибори на одній з дільниць

Після перерахунку голосів на восьми виборчих дільницях Марганецька міська ТВК вирішила, що встановити результати волевиявлення виборців на ВД №120731 неможливо. До перерахунку голосів різниця між двома кандидатами на посаду міського голови Марганця складала п’ять голосів, повідомляє сайт ОПОРИ.

Після скарг кандидатів у депутати до Марганецької міської ради Марганецька міська ТВК прийняла рішення перерахувати голоси на восьми виборчих дільницях. Перерахунок проводився в ніч з 28 на 29 жовтня. За результатами перерахунку чотири бюлетені за кандидатку на посаду міського голови від партії «Пропозиція» та чинну міську голову Марганця Олену Жадько визнані недійсними.

На нічному засіданні були присутні спостерігачі ОПОРИ. Члени комісії проголосували за обмеження доступу спостерігачів та журналістів до місця, де проводився перерахунок. Також викликали поліцейських, які намагалися змусити покинути залу засідання координатора Громадянської мережі ОПОРА зі спостереження за виборами в Дніпропетровській області Вадима Головченка.

29 жовтня при повторному підрахунку голосів з ДВК №120731 було виявлено, що списки виборців залиті невідомою рідиною. Тому комісія взяла перерву до наступного дня, щоб документи підсохли.

На засіданні 30 жовтня члени комісії прийняли рішення визнати недійсними вибори міського голови на дільниці №120731. Причина – неможливо достовірно встановити результати волевиявлення виборців через те, що не збігається кількість виборців, які отримали бюлетені, з кількістю виборців, які проголосували. Різниця – 1 бюлетень. Також зафіксований факт спроби знищення списку виборців, який був залитий невідомою рідиною.

Кандидатка на посаду Марганецького міського голови Олена Жадько звернулася із заявою до ЦВК і повідомила про порушення в роботі Марганецької ТВК Нікопольського району під час прийому документів і підрахунку голосів виборців. За версією кандидатки, вона набрала на п’ять голосів більше, ніж її суперник – Геннадій Боровик («Опозиційна платформа – За життя»). «Члени комісії, призначені від ОПЗЖ свідомо саботують роботу ТВК», – написано в заяві кандидатки. Олена Жадько просить ЦВК втрутитись у ситуацію в м. Марганець та припинити повноваження складу Марганецької міської ТВК.

31 жовтня на засіданні Марганецької міської ТВК були оголошені результати голосування на виборах міського голови Марганця. Геннадій Боровик набрав 3305 голосів виборців. Олена Жадько – на другому місці з 3207 голосами.

В той же час в судах ще розглядаються позови кандидатів щодо виборчого процесу в м. Марганець. Голова Марганецької міської ТВК Ірина Медяник не була присутня при оголошенні результатів виборів. За словами головуючої, вона знаходиться у лікарні.

Згідно з ч. 15 ст. 254 Виборчого кодексу України територіальна виборча комісія може прийняти рішення про визнання голосування на виборчій дільниці недійсним лише у разі виявлення при повторному підрахунку голосів виборців на відповідній виборчій дільниці обставин, зазначених у  частині першій  статті 252 цього Кодексу. Відповідно до останньої виборча комісія може визнати голосування на виборчій дільниці недійсним у разі встановлення нею порушень вимог цього Кодексу, внаслідок яких неможливо достовірно встановити результати волевиявлення виборців, лише за таких обставин: 1) випадків незаконного голосування (заповнення, опускання виборчого бюлетеня до виборчої скриньки за виборця іншою особою, крім випадків, передбачених  частинами п’ятою, десятою  статті 248 цього Кодексу; голосування особами, які не мають права голосу на відповідних виборах; голосування особами, які не включені до списку виборців на виборчій дільниці або включені до нього безпідставно; голосування особою більше ніж один раз) у кількості, що перевищує 5 відсотків кількості виборців, які отримали виборчі бюлетені на виборчій дільниці з відповідних місцевих виборів; 2) знищення або пошкодження виборчої скриньки (скриньок), що унеможливлює встановлення змісту виборчих бюлетенів, якщо кількість цих бюлетенів перевищує 5 відсотків кількості виборців, які отримали виборчі бюлетені на виборчій дільниці з відповідних місцевих виборів; 3) виявлення у виборчих скриньках виборчих бюлетенів у кількості, що перевищує більше ніж на 10 відсотків кількість виборців, які отримали виборчі бюлетені на виборчій дільниці з відповідних місцевих виборів.

За коментарями звертайтеся:
Вадим Головченко, координатор Громадянської мережі ОПОРА зі спостереження за виборами в Дніпропетровській області.
тел.: 0678506592

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-11-2020 13:20 | Кількість переглядів 44799 переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100