27.04.2024 23:48 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Нардепу Олександру Трухіну вручили підозру в хабарі

 

Народний депутат Олександр Трухін, який рік тому потрапив у скандальну ДТП, заявляє, що правоохоронці вручили йому підозру щодо аварії і що на час розслідування він залишає фракцію «Слуга народу» у Верховній Раді, — про це повідомляє НБРУ.

За його словами, підозру він отримав 7 вересня 2022 року від Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, і стосується вона «одного з епізодів ДТП».

Трухін запевняє, що на вручення підозри з‘явився добровільно, «нікуди не тікав і тікати не збирається».

Як повідомили в САП, Трухіна підозрюють у спробі дати хабар поліцейськім на місці аварії (ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу).

У відомстві нагадали, що в серпні 2021 року Трухін став учасником ДТП, в якому постраждали 6 осіб.

За версією слідства, перебуваючи на місці аварії, нардеп запропонував працівникам патрульної поліції хабар у розмірі 150 тисяч. Грошову одиницю він не назвав, а гроші давав за те, щоб йому дозволили залишити місце ДТП.

«НАБУ зібрано достатньо доказів для повідомлення народному депутату України про підозру у пропозиції службовій особі надати їй неправомірну вигоду, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України. Санкція статті передбачає максимальне покарання до 4 років позбавлення волі. Досудове розслідування триває», — повідомляє  Спеціалізована антикорупційна прокуратура у Facebook.

 

Наприкінці серпня суд призначив 850 гривень штрафу чоловіку, який їхав в авто з Трухіним і взяв на себе провину за ДТП з потерпілими.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-09-2022 17:52 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100