23.04.2024 23:14 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Міліція та самооборона розігнали демонстрацію руху Відсіч під Радою. 2 фото

 

 

7 червня 2014 року вранці активістки «Відсічі» із гаслом «Вимагаємо пристойного забезпечення армії» та «Хочемо, щоб наші чоловіки повернулись живими», намагались пройти під Верховну Раду та адміністрацію президента.

На вулиці Інститутській група з 20-х мирних демонстранток наткнулась на кордон міліції. На прохання пред’явити посвідчення міліціонери відмовили, більше того – кілька чоловік в очепленні не були вдягнені ані в форму міліції, ані в однострій самооборони. Очепленці силою перепинили шлях акції, за їхніми словами, “у зв’язку з інавгурацією та законом про міліцію”.

Під адміністрацією жінки виготовили велику ляльку-мотанку — оберіг, який захищатиме українських вояків від ворожих куль та гранат. У ХХІ ст. українського вояка міг би захистити й звичайний бронежилет — але досі не всіх вояків забезпечено бронежилетами, що є дивовижним злочинним нехлюйством з боку керівництва.

Пізніше, коли активістки з плакатами підійшли до Верховної Ради, група міліціянтів та самооборонівців 17-ї сотні, які пропускали всіх попередніх перехожих, заборонила дівчатам пройти. На пояснення. що це мирна акція, “правоохоронці” не зреагували, і почали відштовхувати активісток.

Один із самооборонівців вхопив демонстрантку за плечі й розірвав її вишиванку.

Ані вибачень, ані пояснень учасникам акції не надали.

«Міліція перешкоджала пересуванню активістів без будь-яких законних, а як правило взагалі не озвучених, причин. Ігнорувала норми українського законодавства, застосовувала супроти дівчат силу і лайливу лексику лише за те, що дівчата йшли групо з декількома плакатами та з українською піснею до відкритої для відвідувачів частини Маріїнського парку. Влада змінилася, однак принципи у неї залишилися ті ж самі», — говориться у прес-релізі руху «Відсіч».

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-06-2014 9:34 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100