19.03.2024 09:24 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Рідним захисників Маріуполя зелені гниди не дали провести мітинг у Києві на підтримку захисників «Азовсталі»

 

У столиці України рідним захисників Маріуполя не дали провести мирний мітинг на підтримку українських бійців, пославшись на закон про воєнний стан.

Про це розповіли організатори акції у соцмережах та у коментарі «Українській правді», повідомляє sprotiv.org.

Рідні українських захисників 4 травня 2022 року анонсували проведення мирного мітингу на підтримку бійців, які боронять Маріуполь. Акція мала б відбутися 5 травня о 12.00.

Родичі військових зверталися до правохоронців, щоб отримати згоду на проведення акції, проте дозволу не отримали, тому зранку 5 травня проведення мітингу скасували.

Одна із організаторів заходу розповіла УП, що ймовірно на акцію у центр столиці відправилися ті, хто не бачив інформації про скасування.

У поліції Києва «Українській правді» повідомили наступне: «Згідно із законодавством про воєнний стан масові зібрання – заборонені. Нинішня акція, за даними правоохоронців, не була санкціонованою».

На місці працювала поліція діалогу і роз’яснювала громадянам чинне законодавство.

У поліції зазначають, що в громадян чоловічої статі перевірялись документи. Декого військові комісари, також присутні на місці, могли «запросити для опитування».

Крім того, рідні українських бійців повідомляють, що у соцмережах, зокрема Instagram блокуються сторінки на підтримку захисників Маріуполя. За словами рідних, усі пости із згадками про Маріуполь та полк «Азов» почали зникати.

«Сьогодні 05.05
«Правозахисники» не дозволили провести мирну акцію у підтримку бійців Маріуполя на Майдані Незалежності та у Запоріжжі.
Вони почали розганяти акцію, пакувати невинних відчайдушних жінок в автозаки, фотографувати документи.
Хіба таке стається у вільній країні?
Рідні лише хотіли закликати світ до порятунку воїнів, що зараз перебувають на «Азовсталі».
Окрім того, наші акаунти інформаційної підтримки бійців масово блокують в усіх соц. мережах», — написала Вікторія Чаленко у своєму фейсбуці.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 5-05-2022 20:13 | Кількість переглядів 21936 переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100