20.05.2024 09:06 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Черновецький про бютівсько-комуністичний конституційний переворот

Київський міський голова Леонід Черновецький заявляє, що рішення Верховної Ради про дострокові місцеві перевибори в столиці є «конституційним переворотом» і може зруйнувати регіональне самоврядування в Україні.

«Якщо тільки це рішення (ВР) пройде і декларація президента, що він якимсь чином його припинить, не відбудеться, то це саме конституційний переворот», — підкреслив Черновецький у програмі «Свобода Савіка Шустера» на телеканалі «Інтер», передає УНІАН.

Він зазначив, що згідно з Конституцією зняти мера можна, маючи відповідне рішення суду про його протизаконні дії. «Нічого такого в моєму житті не відбувалося, тобто все на емоціях», — сказав мер столиці.

За словами Черновецького, рішення було ухвалене у ВР «не маючи жодного висновку» і без його присутності. «Мене не запросили і не запитали. Я навіть не знаю, що відбулося», — прокоментував Київський мер рішення ВР.

Черновецький зазначив, що це рішення парламенту є прецедентом, наслідки якого можуть стосуватися не тільки Києва, але й інших міст і населених пунктів України.

«Конституційний переворот тому, що завтра дійдуть до останнього села і будуть перевибори по всій системі», — сказав він.

Водночас, відповідаючи на питання, чому він не звертається до суду у зв`язку з постановою ВР, мер сказав: «Якщо тільки я почну судитися з головним органом України, я відразу покажу, що я чогось боюся».

Як повідомлялося, 18 березня Верховна Рада призначила позачергові вибори Київського міського голови і Київської міської ради. За відповідну постанову проголосували 246 депутатів.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-03-2008 10:17 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100