20.05.2024 09:47 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ющенку не подобається, як Тимошенко дерибанить бюджет на ПДВ

Президент України Віктор ЮЩЕНКО розкритикував дії уряду у сфері адміністрування податку на додану вартість (ПДВ).

Як повідомили УНІАН у прес-службі глави держави, про це йшлося на традиційній щотижневій зустрічі Президента із головою Верховної Ради Арсенієм ЯЦЕНЮКОМ та прем`єр-міністром Юлією ТИМОШЕНКО.

У зустрічі також взяли участь секретар Ради національної безпеки і оборони України Раїса БОГАТИРЬОВА, міністр Кабінету міністрів України Петро КРУПКО, голови депутатських фракцій Блоків Юлії Тимошенко та «Наша Україна — Народна Самооборона» Іван КИРИЛЕНКО та В`ячеслав КИРИЛЕНКО, глава Секретаріату Президента Віктор БАЛОГА, перший заступник глави Секретаріату Президента України — представник Президента у Кабінеті міністрів Олександр ШЛАПАК.

Під час зустрічі було обговорено ситуацію у сфері бюджетного відшкодування ПДВ та застосування податкових векселів у рахунок сплати податку на додану вартість під час імпорту товарів. Підтримуючи необхідність обмеження застосування податкових векселів, В.ЮЩЕНКО вважає за необхідне звернути увагу на окремі проблемні питання, пов`язані зі скасуванням векселів. Насамперед, йдеться про те, що такий захід не має однозначних законодавчих підстав. По-друге, з метою оцінки наслідків скасування податкових векселів для економіки в цілому необхідно здійснити грунтовний аналіз господарських операцій, стимулювання яких скасовано. По-третє, скасування вексельної форми сплати податку відбулося до врегулювання проблем із несвоєчасним відшкодуванням ПДВ, що призвело до вимивання обігових коштів експортерів, які працюють з використанням імпортної сировини та матеріалів. У зв`язку з цим глава держави вважає, що, приймаючи рішення про скасування податкових векселів, уряд повинен безумовно виконувати вимоги законодавства в частині додержання термінів бюджетного відшкодування ПДВ.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-03-2008 14:09 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100