20.05.2024 09:04 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Смерть у райвідділі. Керівництво МВС — не помітило

У середу ввечері в Шевченківському райвідділі міліції від серцевого нападу помер один із засновників групи компаній «Фокстрот», свідок у справі про отруєння Президента України Віктора Ющенка 51-річний Володимир Шульга. Як повідомили агентству Інтерфакс- Україна в департаменті зв’язків із громадськістю й міжнародної діяльності МВС України, В. Шульга приїхав до Шевченківського райвідділу о 16.45 разом зі своїм адвокатом на запрошення слідчого. «Дело», посилаючись на прес- службу МВС, пише про те, що до міліції бізнесмена викликали в ролі свідка за фактом «підробки його трудової книжки». «Відповідна справа була порушена 17 лютого 2008 року», — зазначає видання. Правоохоронців зацікавили обставини оформлення працевлаштування олігарха на кіностудії ім. Довженка, де покійний працював 17 (!) років тому. Після допиту у цій справі міліція запропонувала йому дати пояснення у зв’язку з перевіркою заяви одного громадянина, якому В. Шульга нібито погрожував убивством, неодноразово телефонував і надсилав sms-повідомлення відповідного характеру, повідомляє Інтерфакс-Україна.

В. Шульга написав пояснення з цього приводу. Після цього, як повідомили в департаменті, В. Шульга з адвокатом покинули приміщення райвідділу. Однак через 10 хвилин йому зателефонували працівники райвідділу й попросили повернутися для уточнення деяких обставин. Повернувшись до приміщення райвідділу, В. Шульга сказав, що спілкуватиметься з працівниками міліції лише в присутності свого адвоката, який на той момент уже поїхав. Він зателефонував своєму захисникові й попросив повернутися, а сам чекав на нього в коридорі райвідділу.

Раптом В. Шульзі стало зле, й працівники міліції викликали йому «швидку допомогу». Медики, приїхавши на місце, констатували смерть В. Шульги. За попередніми даними лікарів, причиною смерті є серцева недостатність.

Однак, нарівні з офіційною версією, є й не підтверджена поки версія, озвучена адвокатом Шульги Петром Бойком. За його словами, Шульга помер не на руках лікарів, а в Шевченківському РУВС.

«Його смерть логічна. У нього було хворе серце, але водночас Шульга був дуже емоційним. Тому той, хто знається на симптомах хвороби, міг легко спровокувати смерть», — вважає адвокат.

Через годину після повернення до РУВС, за словами Бойка, йому зателефонував Шульга: «Таке відчуття, що мене заарештовують. Ніякого начальника немає. Мене обманюють, я намагаюся піти, а мене нікуди не пускають». Почувши це, я приїхав до РУВС, однак мене до нього не пустили. Близько восьмої вечора Шульга мені знову зателефонував і встиг прокричати в слухавку: «На мене навалилося п’ятеро людей. Порвали сорочку, я непритомнію». Почулися гудки, а через 6—8 хвилин на моїх очах приїхала «швидка»...», — додав адвокат.

Володимир Шульга проходив як свідок в отруєнні Віктора Ющенка. У січні 2007 року він заявляв, що саме він запросив Ющенка на вечерю до свого бізнес-партнера Олега Головіна того нещасливого дня, 5 вересня 2004 року, для чого особисто сам замовляв їжу в київських ресторанах. Після вечері з власниками «Фокстроту» нинішній Президент поїхав на дачу Володимира Сацюка, де, за домінуючою нині версією СБУ, його й отруїли. У Шульги була власна версія отруєння Президента. І вона ніяк не пов’язана з вечерями з Головіним і працівниками СБУ. «Я схильний думати, що Віктора Андрійовича отруїли напередодні, 5 вересня», — обмовився одного разу бізнесмен.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 28-03-2008 15:52 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100