20.05.2024 06:42 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Стенограма Iнтернет-конференцiї кандидата у мери Києва Вадима Гладчука у редакції газети «Хрещатик»

Гладчук Вадим Федорович, Гладчук Вадим Федорович, голова ВО “Молодь — надія України”, кандидат у мери Києваголова ВО “Молодь — надія України”, кандидат у мери Києва

JR: 13:55:58
Как Вы оцениваете свои шансы на предстоящих выборах?

Шанси завжди є. Балотуюся вже вчетверте. Вважаю, що кияни нарешті мають зробити правильний вибір.

OLGA: 13:59:31
ЯКІ ПРИЧИНИ СПОНУКАЛИ ВАС ВИСТАВИТИ СВОЮ КАНДИДАТУРУ НА ВИБОРИ КИЇВСЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ?

Незважаючи на деякі певні успіхи нинішньої влади, у мене, як мабуть і у багатьох киян, виникають питання і бажання щось змінити в управлінні, зокрема міськиму господарстві. Також у мене є у передвиборча програма, яка фактично не змінилася з 1999 року, пункти, які на сьогоднішній день не вирішені, зокрема, це розвязання транспортних заторів у столиці через провадження безкоштовного проїзду у Київському метрополітені, надання безкоштовного житла черговикам через будівництво соціального житла. Протягом 4-х років я зобов’язуюсь ліквідувати квартирну чергу в Києві.

Віра: 14:01:59
Чи підтримаєте Ви, вразі перемоги на виборах, добрі наміри Л. Черновецького, щодо будівництва метро, доріг, шкіл та соціального житла? Якщо так, то чи не варто об'єднати зусилля прямо зараз?

Звичайно, всі добрі наміри всіх кандидатів я підтримаю, особливо враховуючи, що пан Черновецький пункт моєї виборчї програми щодо цілодобової гарячої телефонної лінії вже впровадив у Києві і назвав це Call-центром.
Наша організація постійно намагається об’єднувати свої зусилля з усіма представниками влади, нагадуючи їм під час наших мітингів, пікетів про їх передвиборчі обіцянки. У такий спосіб ми об’єднуємо зусилля.

Куприк: 14:03:52
Во сколько Вам обойдутся предвыборные гонки и участие в выборах? Откуда у Вашей команды берутся деньги?

Думаю, що в кілька тисяч гривень. Закон про місцеві вибори досить демократичний: не потребує великих витрат, не потрібна застава. Витрати в основному будуть вестися на передвиборчу агітацію. Гроші надають підприємці — мої друзі та однодумці.

Май: 14:06:16
Думаете ли Вы, что сможете сделать больше для столицы Украины, чем Черновецкий? Почему?

Звичайно зможу зробити більше, ніж будь-який з кандидатів. Тому, що вважаю свою передвиборчу програму найоптимальнішою та такою, що відповідає інтересам більшості киян. Також вважаю, що як людина, яка не перший день займається аналізом політичних процесів в Україні, я зможу забезпечити сталий розвиток української столиці без зайвої політизації. Як це зараз відбувається, наприклад, з боку БЮТ.

Владимир Владимирович: 14:09:51
Не являются ли причины Вашего участия в перевыборах на пост мэра субъективными? Нет ли у Вас личных разногласий с Л. Черновецким?

З Черновецьким у мене були розбіжності в питанні тарифів у м. Києві. Зокрема, я та члени нашої організації спалювали його опудало. Інших питань щодо діяльності Черновецького у нас не було. Зараз дуже багато, так званих, громадянських компаній закидають Черновецькому незаконну забудову в м. Києві. Насправді — це політтехнологія, будівництво ведеться, наприклад, біля Жовтневої лікарні забудовниками, які контролюються одним з народних депутатів з фракції БЮТ. Тому смішно виглядає, коли «чорний касир» БЮТу Турчинов на засіданні Уряду забороняє своєму «списочнику» будувати.

ЛОЛ: 14:14:10
Есть ли у Вас враги? Бывают ли в Вашу сторону угрозы? Пытались ли Вам дать взятку?

Звичайно вороги є. Це передусім ті народні депутати, які намагаються вкрасти з державного бюджету мільярди гривень, придумуючи схеми. Це передусім, так звана, тендерна мафія — депутати від Компартії — Олександр Ткаченко та від БЮТу, так званий, молодий талановитий учений, за визначенням Турчинова, Антон Яценко. Саме ці особи є лобістами редакції Закону про державну закупівлю, який дозволяє щорічно переводити на рахунки приватних фірм, а потім переводити в готівку десятки мільярдів з понад 160 млрд грн, що виділяються на держзакупівлі.
Погрози надходять постійно, намагаюсь їх завжди оприлюднювати в ЗМІ. Пропонували виплати 5000 доларів щомісця, щоб не займався журналістською діяльністю і не писав про корупцію на тендерах.

SS: 14:19:37
Як Ви розцінюєте роботу ЗМІ у період виборів? Що Вам не влаштовує і чому? Чи є у Вас якісь окремі побажання для столичних ЗМІ?

Я розумію журналістів, вони стоять перед дилемою: чи більше розповісти про кандидатів, чи більше заробити на кандидатах. У той же час, дуже багато ЗМІ, які контролюються партійними олігархами, подають неправдиву викривлену інформацію. Бувають випадки, коли за великі гроші на замовлення друкують такий бруд, який немає жодного бажання навіть коментувати.
Щодо побажань столичним ЗМІ, то вважаю, що позицію Казбека Бектурсунова щодо рівних можливостей усіх кандидатів у висвітленні їх передвиборчих програм та їх позицій, треба брати на озброєння навіть приватним ЗМІ. Це вперше за 9 років я зіштовхнувся з тим, що мене запросили в редакцію «Хрещатика» на інтернет-конференцію. За часів Омельченка, «Хрещатик» писав на мене пасквілі, які мені доводилося спростовувати через прес-службу нашої організації.

Lidia: 14:22:26
Чи знаєте Ви свій рейтинг? На чию підтримку розраховуєте?
Який Ваш електорат?

Як показує мій досвід участі у виборчих кампаніях, на рейтинг кандидата впливає передусім його особисте спілкування з виборцями та активна агітація через ЗМІ. Я збираюся щодня зустрічатися з виборцями. З завтрашнього дня о 14.00 на Хрещатику, 36 я розпочинаю збір підписів на свою підтримку.

Владимир Владимирович: 14:28:23
Как Вы расцениваете деятельность Юлии Тимошенко в период предвыборной кампании? Считаете ли Вы ее действия правильными относительно сегодняшнего Киевского головы? Как Вы оцениваете работу Кабмина за 100 дней?

Тимошенко, на мій погляд, є типовою політичною шахрайкою, вишуканою брехухою та чемпіоном з розкрадання казни в сфері державних закупівель. Вона дуже хоче стати президентом, тому сьогодні постало питання про заміну влади в м. Києві. На посаду мера вона делегує найбільш наближену до неї людину — «чорного касира» сектанта-баптиста Турчинова.
Вважаю, що відставка Черновецького чи перевибори мають відбуватися лише у законнийй спосіб через референдум, або, як це передбачає закон про місцеве самоврядування, після відповідного рішення суду. В Україні створений прецедент, коли Верховна Рада більшістю може перекреслити будь-який, навіть справедливий, вибір територіальної громади. Це свого роду партійна хунта, а не демократія.
Думаю, що кожен громадянин України, сходивши на ринок, або під’їхавши до АЗС може відкривши свій гаманець, оцінити діяльність Тимошенко, як казав Т.Шевченко, «незлим тихим словом».

Vie: 14:29:18
Каким образом перевыборы мэра могут повлиять на цены в Киеве?

Вони вже впливають. Політична нестабільність впливає на настрій усіх оптових операторів ринку. Цю нестабільність вони закладають у ціну.

Кандида: 14:30:05
Кого из политиков (кроме себя), Вы считаете наиболее честным?

Себе я знаю особисто, всіх інших ... боюсь помилитися, як у Ющенко в 2004 р.

№1: 14:31:12
Есть ли у Вас команда? Кто эти люди? Назовите наиболее достойных.

Звичайно є. Це люди, які зі мною пройшли вогонь і воду. Їх залякували, намагалися перекупити, але вони не зрадили мене та колектив нашої молодіжної організації.

Карантин: 14:36:31
Кто виновен в росте цен? Как его остановить? Что сделает Ваша сила, в случае победы на выборах?

Якщо розглядати питання росту цін на нафтовому ринку — це типова картельна змова. Причому змовилися не лише нафтові олігархи (власники Лукойлу, ТНК), а й представники влади — урядовці Кабміну Тимошенко.
Попередні уряди, наприклад, ціну на нафтопродукти регулювали за допомогою постанов, впроваджуючи максимальні оптові ціни. Це допомагало. Але Тимошенко цього не робить. Мабуть жадібність перемагає над відповідальністю перед виборцями. «Біомаса» і це витримає, мабуть вважають політичні шахраї з БЮТу.
У разі моєї перемоги ціни у Києві зростати не будуть на послуги ЖКГ, проїзд у метро. Буде створена мережа продуктових магазинів, де будуть ціни нижчі, ніж у приватній торгівлі.

Муза: 14:38:57
Кто Ваши полит. союзники? Как долго, по Вашему мнению, проработает Кабинет Министров? Может его стоит распустить как КГГА?

Своїми союзниками я вважаю, передусім, киян, тому що саме народ є джерелом влади і має визначати українську політику.
Дуже хотілося б, щоб некомпетентний корупційний та злочинний уряд Тимошенко відправили у відставку якнайшвидше.
Звичайно Верховна Рада може висловити недовіру Тимошенко будь-коли, але до того часу поки неприйнята програма уряду, яка дасть імунітет Тимошенко на 1 рік.

McFun: 14:46:48
Зачем на выборы идут «технические» кандидаты?

Я учора зустрів кількох, які запитували скільки дають за зняття з реєстрації. Я їм повідомив, що за часів Омельченка давали 500 доларів, на що вони сказали, що це мало і готові знятися за 2000 доларів. Думаю, що їх сподівання справдяться і БЮТ гідно оцінить їхні наміри балотуватися.

Мамашай: 14:51:22
Может ли Киев самостоятельно (без помощи Укр. парламента) решить свои проблемы? Стоит ли привлекать инвесторов? Если да, то на какие проекты?
Какие Вы видите перспективы и первоочередные задания после победы на выборах?

Звичайно, що може. Парламент перетворився у суто політичний орган з дерибану ресурсів держави між політичними партіями. Верховна Рада на сьогоднішній день не відображає інтереси громадян через антиконституційну пропорційну виборчу систему. Громадяни обрали розкручені бренди політичних партій, а не народних обранців, які відстоюють їхні інтереси. Депутати повністю залежні від лідерів фракцій і є маріонетками партійних бонз.
Інветсорів будемо залучати обов’язково. Передусім на ті проекти, які дозволять вирішити болючі проблеми столичного мегаполісу: транспортні затори, екологію, житло.
Так, проекти є. Дивіться наш сайт sprotiv.org.
У першу чергу, — сформувати більшість у Київраді, яка без проблем дозволить виконувати мою виборчу програму.

Сама: 14:51:59
Глова фракции Блока Леонида Черновецкого, Денис Комарницкий заявил, что мэрия готова осуществлять киевскую доплату в 1000 грн каждому врачу и учителю. Как Вы относитесь к подобной инициативе?

Цілком підтримую. У разі мого обрання буду платити 2000 грн. Бюджет Києва дозволяє це робити.

Хай: 14:53:08
Як Ви залучаєте людей до участі в своїх акціях, чи сплачуєте їм, чи сплачують Вам потужні політичні сили?

Це члени нашої організації, мої друзі та однодумці. На жаль, у мене немає достатніх коштів, щоб сплачувати їхню участь в наших акціях. Нас намагалися підкупити, але олігархам ми не продаємося.

Nachtigal: 14:54:13
Як Ви оцінюєте рішення парламенту про провденя дострокових виборів? Чи потрібні киянам ці вибори?

Рішення є незаконним. Має бути оскаржене зацікавленими сторонами у Європейському суді, адміністративному суді, Конституційному суді.

Lidia: 14:55:41
Як будете проводити свою передвиборчу агітацію? На чому базується Ваша кампанія?

Враховуючи обмеження ресурсів, буду обов’язково приходити на всі круглі столи, дискусії, дебати, які організовують журналісти. Також планую щодня зустрічатися з виборцями, зокрема на Хрещатику, 36 біля мерії. Приходьте. Залишаю свій телефон: 8-050-462-94-15

Lidia: 14:56:28
Доведіть, що Ви не є технічним кандидатом від інших претендентів на посаду Київського міського голови?

Я вже вчетверте балотуюсь, жодного разу не знімався і переконаний, що стану мером Києва.

Nata: 14:57:27
Сколько, по Вашему, нужно времени для стабилизации экономики, политической и социальной ситуации?

Це скоріше питання до Президента та парламенту. Для стабілізації ситуації передусім необхідно змінити виборчу систему та перейти до мажоритарних виборів.

М: 14:58:11
Ваше ставлення щодо вступу України до НАТО (СОТ, ЕС)? Чи потрібно це Україні?

Підтримую. Україна має бути разом з братами-слов’янами у Евросоюзі та Нато.

Varan: 14:59:13
Как Вы относитесь к такому большому количеству кандидатов на выборы?

Це демократично. Кожний громадянин згідно Конституції має право обиратися, але вважаю, що багато хто хоче на цьому зробити свій маленький бізнес.

masacre: 14:59:46
Что может послужить для Вас толчком для снятия своей кандидатуры?

«Толчки» не передбачаються.

козак: 15:00:48
Як Ви ставитесь до приїзду в Україну президента США?

Цілком і повністю підтримую візит Буша. Вважаю його вчасним і таким, що відкриє шлях України до НАТО, як елемента світової безпеки.

Dj: 15:02:23
Яку силу Ви підтримаєте вразі виборів у два тури, та, якщо Ваша кандидатура не пройде?

2 тури — це незаконна технологія від БЮТу, який хоче провести будь-якою ціною у мери Києва Турчинова. Краще взагалі в законі прописати, що мера назначає 49-річна баба Тимошенко у своєму будуарі.

Малой: 15:03:20
Назовите 3 наиважнейшие проблемы молодёжи? (Ваше мнение)

Це проблема житла, проблема гарної оплати роботи, а для дівчат — вийти заміж)))

Самара: 15:04:13
Кто, по Вашему мнению, является главным конкурентом на выборах?

Конкурентом вважаю Черновецкього через виконану ним дуже велику роботу із соціального забезпечення киян.

Ring: 15:05:05
Що Ви зробите у першу чергу, якщо переможете на виборах?

Виконаю свою передвиборчу програму. Щодня буду спілкуватися з виборцями та журналістами, реагуватиму на їхні звернення та зауваження.

]:->: 15:08:50
Неполітичне питання!!!!!
Який Ваш улюблений жарт, чи розіграш?

Жарт про Юлію Тимошенко. Чому щура бояться, а хом’ячка люблять? Тому, що у щура піар гірший, ніж у хом’ячка.
Дуже не хотілося б, щоб в українськиій політици Щурихи маскувалися під хом’ячків.
У фашистській Німеччинні один такий щур вже прийшов до влади і це коштувало всьому світу сотні мільйонів життів.

Дякую за можливість поспілкуватися зі своїми виборцями завдяки інтернет-конференції у газеті «Хрещатик». Бажаю газеті завжди бути такою неупередженою до кандидатів. Виборцям побажаю не помилитися у своєму виборі, тому що політичні помилки дуже дорого коштують.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-04-2008 19:59 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100