20.05.2024 12:33 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

“Орли” з ГУ МВС України м. Києва знову “розлітались”?

У грудні минулого року киянин М. втратив легковий автомобіль “Мазда” – його викрали невідомі. Нещодавно, 28 лютого цього року за підозрою у скоєні злочину – незаконному заволодінні транспортним засобом співробітники ГУ МВС України м. Києва затримали Кирила Черниха. Затриманого повезли на допит не в міліцейську управу, а в ліс...Про це стало відомо рідним Кирила, які звернулись з телеграмами до Президента, Міністра внутрішніх справ і до мас-медіа.

Того лютневого надвечір’я Кирило зайшов у кафе. На нічого не підозрюючого киянина налетіло кілька людей у цивільному. Скрутили, заломили руки і потягли до службового авто.

Довго не затримуючись оперативний “воронок” рвонув з місця. Пролетівши центр та околиці міста автомобіль в’їхав у ліс. Який це був ліс: Таращанський, Голосіївський – Кирило не знає, оскільки “орли” з ГУ МВС України м. Києва посадили Черниха в машину не як пасажира, а вкинули як лантух з макухою. Обличчя ж своїх викрадачів Кирило пам’ятає...

Тим часом автівка зупинилась на галявині. Скоцюрблену жертву витягли з машини, всунули в руки лопату, приставили до скроні пістолет і наказали:
– Копай, ракло, собі могилу, не будеш – куля в голову.

Страшно уявити, що пережив у цю мить молодий батько, який через життєві обставини ще не зміг насолодитись таким п’янким та неповторним відчуттям батьківського щастя. Але в ту мить від нелюдської поведінки захмелілих від вседозволеності надлюдей віяло холодом смерті. Того вечора той холод Кирило пережив не раз.

Не маючи альтернативи і, щоб якось відстрочити смерть, Кирило взявся за лопату. Коли могила стала достатньої глибини нелюди, вставивши дуло пістолета в рот Черниху, заявили:
– Слухай, козел, або тут підписуєш документи, або зараз зґвалтуємо. Не хочеш – розстріляємо, могилу ж ти собі вже вирив. Вирішуй.

Кирило мовчав. Не дочекавшись відповіді міліціонери-кати почали гамселити Кирила рукояткою пістолета по потилиці, обличчю, тулубу, ногах. Ні фізичні, ні психічні тортури не зламали жертву – Черних нічого не підписав. Так нічого не добившись від своєї жертви кати відвезли Кирила в міліцію, де його за постановою слідчого затримали за ст. 115 КПК України – за підозрою у скоєні злочину.

Наступного дня за постановою суду у квартирі Черних правоохоронці провели обшук.

– У чому підозрюється мій син? – спитала слідчого Мінського РВ ГУ МВС України м. Києва Юрія Панчука мати Кирила Ірина Черних.

– Ваш син викрав автомобіль, – пояснив слідчий.

– Даруйте, так Кирило ж не вміє кермувати автомобілем! Як же він може викрасти автомобіль? – спантеличено заявила мати.

– Так, так, — розгублено підтвердив слідчий, — він вкрав ключі від машини ...

— Якщо мій син в чомусь і винний, — вважає мати потерпілого , — то хто дав право катам у міліцейських погонах так знущатись з людини? Де це бачено, щоб громадянин України кілька разів за вечір прощався з життям? Це ганьба всієї правоохоронної системи України! Вимагаю від Президента України, Генерального прокурора та Міністра внутрішніх справ України, щоб винні у скоєні тяжкого злочину понесли заслужене покарання.

Наразі стара хвороба, коли злочинці шукають злочинців прогресує, хоча донедавна багато хто із нас вважали, що часи Кравченкових “орлів”, які замордували Георгія Гонгадзе в Україні давно відійшли. На жаль, штучно вирощений ген надлюдини, закладений у свідомість українських правоохоронців, дає нові жахливі метастази, наслідком яких є те, що міліція для розкриття злочинів продовжує застосовувати недозволені методи слідства.

Але навіть найгуманніші цілі не можуть виправдати свавілля та беззаконня міліції. Тому слушно запитати, коли розплющать очі на таке ганебне явище вищі державні посадовці та інституції України? Допоки молоді, ситі, зовні цілком нормальні міліціянти будуть «ґвалтувати» Конституцію України та міжнародне право? А разом з ними Український народ – єдине джерело влади в Україні?

Анатолій БАННИЙ,
правозахисник
(м. Полтава).

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-04-2008 12:57 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100