20.05.2024 19:34 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Сектант Турчинов — реальний власник скандального будівництва на Пейзажній алеї

Будівництво на Пейзажній алеї є одним із найскандальніших у столиці, пише «Громадська прокуратура України»...

Проте досі мало кому відомо, хто саме стоїть за цим.

Для розуміння того, що відбувається, повернемось у минуле, а зокрема у 2004 рік, коли Міністерство зовнішніх справ (МЗС) заключило інвестиційний договір з ВАТ «Українське майно» на будівництво житлового дев’ятиповерхового будинку на Пейзажній алеї. Частка МЗС в даному будівництві складала лише 20 %, решту – отримувало «Українське майно». Виходить, що фактично МЗС виступав лиш прикриттям для цієї бізнес-структури.

Тепер спробуємо розібратись у фігурантах, причетних до скандального будівництва, котрих, до речі, чимало. Станом на минулий рік акціями “Українського майна” володіла американська компанія ECLAD Invest Ltd . Акції «Українського майна» ECLAD Invest Ltd придбала у ВАТ «Л-Холдинг». В свою чергу найбільшим акціонером «Л-Холдингу» було ВАТ «Центр фінансових технологій», 26,2% акцій якого, станом на минулий рік, володів нинішній перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов. За станом на 25 лютого цього року 32,9% акцій знаходяться у володінні Анни Турчинової – дружини пана Олександра. Але на цьому історія не закінчується. Засновником «Центру фінансових технологій» була фірма «Інститут економічних реформ», найбільшим акціонером якої виступало ТОВ «Корпорація транспорт», а засновниками «Корпорації транспорт» стали Юлія Тимошенко й Олександр Тимошенко.

Повернемось до будівництва. У грудні минулого року, коли скандал з “будинком МЗС” сягнув піку, прес-служба МЗС заявила, що договір із “Українським майном” скасовано, повноваження у забудовника відкликано, але про справжні причини та ініціатора розриву нічого не було відомо. Після відсторонення «Українського майна» збудувати “дипломатичний” хмарочос намагалась інша компанія — ТОВ “УМ-Інвест”, 50% акцій якого належать Сергію Піндичу. Він також є керівником ЗАТ «Едем і К». А фірмою-засновницею «Едем і К» є фірма «Європа ікс», акціями котрої володіла компанія Олександра Турчинова «Центр фінансових технологій».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-04-2008 21:58 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100