20.05.2024 07:21 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Тимошенко ставить заслін вільним виборам

Днями екс-спікер ВРУ, лідер блоку імені себе Володимир Литвин зробив цікаву заяву. В ефірі програми «Свобода слова» на ICTV у понеділок політик, який неодноразово сам попадався на плагіаті (наукових робіт, доповідей тощо) звинуватив у плагіаті два найпотужніші владні угрупування країни – БЮТ на Партію Регіонів.

Литвин стверджує, що найбільші політичні сили погодили збільшення прохідного бар’єру з 3 до 11%. «Якщо буде реалізовано ті домовленості, які існують між БЮТ і Партією регіонів щодо підвищення прохідного бар’єру до 11%, то цілком очевидно, що ці два олігархічні планово-фінансові клани поділять між собою Україну на лівий і правий береги», — переконаний Литвин. Доказів сивочолий ветеран адміністрації Кучми не наводить, але його слова, швидше за все, правдиві.

Описаний варіант є, безумовно, вигідним для БЮТ і ПР. Підвищення прохідного бар’єру дозволило б обом партійним кланам остаточно утвердити власне домінування в українській політиці та відсікти від неї тих, чиї зазіхання на контроль над країною є небезпечними для цих угруповань.

До списку таких „небезпечних”, окрім партій та рухів, що нині докучають „гігантам”, належить також і народ України. Саме його через підвищення прохідного бар’єру на виборах буде в першу чергу відсічено від можливості „обрати собі краще майбутнє”.

Подвоєних сил „партій-антагоністів” у парламенті очевидно вистачить для того, щоб провести рішення, що спочатку зробить Україну двопартійною, потім розділеною навпіл, і, зрештою, найзашататнішою третьосортною країною континенту, в якій влада двох фінансових угруповань буде закріплена законодавчо і безумовно.

Пересторогою для планів двопартизації України мав би слугувати приклад В’єтнаму середини-другої половини 20-го століття. Тоді ця країна була зі згоди світового співтовариства розділена на підтримувану США В’єтнамську Республіку та комуністичну (підтримуваний СРСР) Демократичну республіку В’єтнам, однаково негостинні для своїх власних громадян. Десятиріччями весь потенціал тих країн було спрямовано на деструкцію. У тому ж напрямку працюють нині голови української „еліти” (урядової і неурядової), вони вже зводять Україну до рівня третього світу. Політики від газової труби тягнуть нас до урвища, з якого В’єтнам виборсався.

Але ж чому плагіат? У кого поцуплено (або ким навіяно) проект розділення країни? Його джерела — у тій самій країні, яку Юля ще нещодавно „перемогла у газовій війні” і на яку ПР традиційно поглядають як на найважливішого (а ще ліпше, єдиного) партнера для України.

У 2007 році влада Путіна реалізувала в Росії неймовірний сценарій – напередодні виборів до Державної Думи планку прохідного бар’єра було підвищено із 5% (до 2005 року) до 7%. Нові правила було встановлено спеціально для того, щоб завадити проходженню в Думу опозиційних партій та кандидатів.

Результатом оборудки є нинішній склад Думи, в якому путінська „Єдина Росія” має 70% голосів, а опозиційні партії (не рахуючи комуністів із майже 13%) не представлені зовсім.

Російський досвід, вочевидь, видався стратегам БЮТ та ПР настільки привабливим, що його вирішили розвинути на новому рівні – для України прохідний бар’єр буде встановлено на рівні 11%. Це позбавить представництва в політиці десятки мільйонів українців! Уявімо, що певна партія набирає 10% на виборах, це ж замалим ...3 мільйони виборців! Важко уявити собі європейську партію, що мала б такий рівень підтримки, а от в Україні політичні ділки із уряду та „опозиції”, схоже, мають на меті віднадити від управління власним майбутнім мільйони (!) громадян.

Пам’ятається, нещодавно екс-радник Ющенка банківський діяч Олександр Морозов в інтерв’ю „Українській Правді” казав, що найбільшим досягнення Президента при владі є відмова від амін ресурсу. І справді, на відміну від попередніх прем’єрів Юлія Тимошенко не вдається до використання держапарату для кування майбутніх тріумфів власної партії та себе самої.

У цьому просто нема потреби, якщо політична гнучкість дозволяє законодавчо оформити кінець вільних виборів в Україні.

Реалізація сценарію БЮТ-ПР обіцяє просто видалити три чверті українського політичного спектру, знищити інститут політики в Україні. Не лишиться нікого крім газового клану Юлі та донецьких. Вам це здається неймовірним? Подивіться на Росію, де до парламентських та президентських виборів не було допущено жодного незалежного кандидата та партії.

Українські учні Путіна, якими несподівано виявились і анти- , і про- російсько налаштовані сили, нині готуються виконати та перевиконати „єдинороський план” для України.

«Якщо буде реалізовано ті домовленості, які існують між БЮТ і Партією регіонів щодо підвищення прохідного бар’єру до 11%, то цілком очевидно, що ці два олігархічні планово-фінансові клани поділять між собою Україну на лівий і правий береги», — можемо лише погодитися із словами відомого плагіатора. Раз на рік і палиця стріляє, бува і Литвин правий.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-04-2008 9:54 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100