20.05.2024 01:49 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

В Києві підкупають виборців

В Києві відбувається масовий і систематичний підкуп виборців на користь кількох кандидатів на посаду Київського міського голови. Про це з обуренням заявляє незалежний кандидат на посаду Київського міського голови Юрій Шеляженко.

Брудні політтехнологи діють за наступною схемою.

Спочатку дізнаються персональні дані людей через корупційні зв’язки в державних та громадських організаціях, правоохоронних органах, також за допомогою “соціологічних опитувань” методом “від дверей до дверей” в житлових будинках і гуртожитках. Агітатори деяких політичних сил в наметах на вулицях також випитують у перехожих прізвище, ім’я, по-батькові, адресу, телефон.

Потім до людей звертаються з пропозицією проголосувати за того чи іншого кандидата і надати докази голосування – наприклад, фотографію на мобільному телефоні. Одразу дають передоплату і обіцяють заплатити ще після надання доказів. Іноді кажуть просто “ми самі перевіримо, чи ви проголосували, і в залежності від цього ви отримаєте решту грошей”. Звичайно ж, це проста брехня, бо результати волевиявлення виборця без його допомоги встановити неможливо. Однак наївні людини вірять у “всемогутність” покупців їхніх голосів.

“Мені відомо про випадки підкупу виборців на користь Віталія Кличка – за це давали 100 гривень одразу і 100 гривень обіцяли дати після голосування, на користь Олександра Омельченка – 150 гривень одразу і 50 після, Віктора Пилипишина – 200 гривень одразу і невідомо скільки після. Найбільшим розчаруванням для мене було те, що за голосування за Олександра Турчинова обіцяють 300 гривень одразу і 200 після голосування. В агітації БЮТ постійно підкреслюється, що Турчинов – людина з незаплямованою біографією, не замішана в жодному корупційному скандалі. Або його хтось “підставляє”, або... Невже чиста репутація набридла Олександру Валентиновичу, і під час київських виборів він готовий втратити реноме?” – заявив Юрій Шеляженко.

За словами незалежного кандидата, гроші на підкуп виборців надають емісари російського кримінального капіталу та їх політтехнологи, витіснені з батьківщини зусиллями правоохоронних органів та спецслужб Російської Федерації. Панічно тікаючи з Москви, Санкт-Петербурга та інших регіонів РФ, представники організованої злочинності інвестували гроші в Україну і сподіваються “відбити” інвестиції, коли прийдуть до влади по спискам різних “куплених” політичних сил та під прапорами різних брендів.

Зокрема, традиційним способом відмивання брудних грошей для російської мафії є покупка землі, будівництво офісних центрів та елітного житла. Найбільш активно російський кримінальний капітал діє на території Київської області. Там земельний дерибан покривають за великі “відкати” практично всі зареєстровані відгалудження політичних сил, особливо БЮТівці, які мають більшість в обласній раді.

“Київський картель забудовників, фінансований російською мафією, зібрав кошти на виборчу кампанію кількох політичних сил. Наприклад, більше десятка будівельних компаній передали по 15 мільйонів доларів у тіньовий виборчий фонд Віталія Кличка. Іншому кандидату в мери на агітацію везуть з Лондона на приватному літаку чемодани, повні доларових купюр. Недарма його куплені соціологи стверджують, що рейтинг цього кандидата расте не до дням, а по годинам” – стверджує Юрій Шеляженко.

На думку незалежного кандидата на посаду Київського міського голови Юрія Шеляженка, брудні методи агітації, такі як підкуп виборців, показують, що кандидат не має конструктивної програми розвитку Києва та має намір спиратися у своїй діяльності лише на брудні гроші та кримінал.

“Чесні кандидати в мери не займаються підкупом виборців. Я виступив з ініціативою так званої Хартії про чесні вибори, яку вже підписали троє кандидатів на посаду міського голови, і я сподівась, що підпишуть інші кандидати. Там прямим текстом забороняється підкупи виборців” – заявляє Юрій Шеляженко.

На думку незалежного кандидата, в такій ситуації киянам не треба відмовлятись від грошей, але голосувати треба серцем. Юрій Шеляженко каже: “Я рекомендую киянам обрати кандидата, який підтримує високі моральні цінності і не пропонує вам гроші. А про спроби підкупу виборців повідомляйте за телефоном 02 і у штаб вашої улюбленої політичної сили. Наприклад, моїх симпатиків прошу повідомляти про спроби підкупу виборців за телефоном (097) 317-93-26, це мій особистий телефон”.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-05-2008 17:31 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100