20.05.2024 01:14 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Як банда Юлії Тимошенко перешкоджала роздачі листівок громадським активістам

Сьогодні на Контрактовій площі був мітинг на підтримку Турчинова (чуть не написав Кличка) за участі Тимошенко.

Активісти «Збережи старий Київ» (chapeye, murahoid, supersymetria, varto_ua, waskos, bohemka) прийшли з великим транспарантом «Хто захистить Аскольдову?» (той самий, який вивісили на даху під час зустрічі Кличка з виборцями — http://community.livejournal.com/saveoldkyiv/152049.html) і розгорнули його перед мітингом.

Територія перед сценою була огорожена білими наметами з символікою БЮТ. Коли я зайшов всередину і почав роздавати листівки (див. нижче), то буквально за пару хвилин до мене підвалили пару хлопців в цивільному, попросили листівку, глянули на неї і тут же забрали штук 10, що були у мене в руках. Один із них, у світлому костюмі, спитав яке моє прізвище, попросив показати документи. Я показав права. Хлопець попросив, щоб я вийшов і нічого людям не роздавав. Я був трохи заскочений такою постановкою питання.

Якраз весь чей час говорила Тимошенко.

На запитання як його звати і хто він взагалі такий, він сказав, що він працює в службі безпеки Кабінету міністрів і звати його Сашко. Після того, як він вивів мене за огорожу, Сашко сказав іншим міцним охоронцям — цього більше сюди не пускати. Я почав був дискусію про свободу слова і яке він має право її обмежувати, але потім вирішив не сперечатися і роздав листівки людям за огорожею.

Час від часу (в паузах промовиці) скандували «Аскольдова! Аскольдова!». Увагу до себе привернули одним словом. Підходив чоловік, який представився радником БЮТ (чи щось таке), казав, що ми робимо некрасиво, що культурнішими треба буть. Але в цілому, коли дізнався, в чому суть питання, зацікавився і допитувався, що це за будівництво і хто там будує. Взяв листівку і пообіцяв обов"язково передати Юлії Володимирівні.

Коли мітинг закінчився, спонтанно вирішили зайти з транспарантом всередину огороженої території. Після маленької потасовки ідея була відкинута.

На жаль протупили з фотками. Не додумався зробити хоча б на телефон.

Нижче — текст листівки.

КОМАНДА, ЯКА ЗМІНИТЬ КИЇВ НА КРАЩЕ?

Представляємо Вашій увазі перелік потенційних депутатів Київміськради від Блоку Юлії Тимошенко, котрі безперечно кардинально змінять містобудівну політику міста!!!

Куровський Олег Іванович, №32, фінансовий директор ООО «Житло-Буд»

Окрім скандального будівництва на території Жовтневої лікарні, котре так урочисто наввипередки припиняли О.Турчинов і Л. Черновецький (і котре усупереч цьому продовжується) «Житло-Буд» причетний до таких забудов в історичному центрі міста: вул.Ірининська, 5-7, пров.Михайлівський, 22, 24/9; вул. Круглоуніверситетська, 3-5; вул. Некрасовська, 4; вул. Стрітенська, 8, вул. Тургенєвська, 28а-30а.

У травні 2007 року розпочалося будівництво біля Тверського тупика, поруч з Інститутом культури: два житлові будинки на 24 поверхи і готель. Мешканці Тверського тупика незадоволені забудовою. Саме компанія «Житло-Буд» вела і скандальне будівництво біля будівлі СБУ.

Москаль Денис Денисович, №19, у 2007 році — директор ВАТ «Каштанове місто»

ВАТ «Каштанове місто» планувало будівництво на вулицях Шамрило та Костьольній, перше — в парку, друге — у дворі інших будинків з ризиком їх обвалу. Це викликало протести місцевих мешканців, що вилилось у побиття та погрози з боку забудовників. Проте обидві ділянки усе ж вдалось відстояти.

У січні 2008 року ВАТ «Каштанове місто» розпочало будівництво офісного центру за адресою вул. Фрунзе, 23-25, тобто на території Державного історико-архітектурного заповідника «Стародавній Київ». Там було вирито котлован без попереднього дослідження археологами ділянки, як того вимагає законодавство. Таким чином було зруйновано унікальний культурний шар 12-13 століть.

Дробот Володимир Іванович, №28, директор КП «Генеральна дирекція Київської міської ради з обслуговування іноземних представництв»

Заснована ним та його братом компанія "БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «МІСЬКБУДІНВЕСТ» зокрема веде будівництво житлового комплексу з приміщеннями для розміщення резиденції посла Грузії в Україні за адресою вул. О.Гончара, 22, що викликає активний спротив з боку місцевих мешканців.

Шевченко Анатолій Анатолійович, № 33, генеральный директор ООО «Альянс буд»

ООО «Альянс-буд» здійснює будівництво на вул. Б. Хмельницького, 7 (на розі з Прорізною), порушуючи усі вимоги щодо будівництва поблизу житлових будинків. Окрім того, ведеться будівництво на Врубелівському узвозі, у парковій зоні, на вул. Макарівській, що викликало протести місцевих жителів.

Гнатушенко Виталій Владиславович, № 38, член спостережної ради ВАТ «Київміськбуд-6»

Протести мешканців сусідніх будинків викликало будівництво в межах вулиці Деміївської, проспекту40-річчя Жовтня та Деміївського провулку, одним з інвесторів якого є Голосіївська районна рада, а забудовником — ВАТ "Трест «Київміськбуд-6». Запланована споруда загрожує знищити сусідні будинки; забудовник пішов на поступки, проте вимоги мешканців довколишніх будинків взагалі зупинити будівництво залишаються непочутими.

http://www.cripo.com.ua/?sect_id=8&aid=53204

Замовник: «Збережи старий Київ!». Наклад: 200 прим. Друк: HP LaserJet 5200.
http://community.livejournal.com/saveoldkyiv/153694.html

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-05-2008 20:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100