20.05.2024 02:18 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Дніпропертовську журналістам перешкоджають знімати аварійно небезпечні атракціони

Як відомо, в Україні падають атракціони. Іноді під ними гинуть люди. І що характерно діти. Готуючи матеріал на цю тему, журналіст студії «Резонанс-ТВ» Ірина Мороз та оператор Руслан Смирнов навіть не здогадувалися, який саме атракціон їх очікує.

Сюрпризи почалися вже в середині тижня, коли стало відомо про нараду під керівництвом заступника міського голови Ірини Зайцевої з цього питання. Журналісти прийшли до мерії, звідки були випхані в плечі. «Тема закрита, журналістам тут робити нічого. А взнаю, хто вам про це засідання сказав — звільню негайно» — от і всі коментарі надто нервової останнім часом пані Зайцевої. Вочевидь, причини для нервування є і суттєві, адже по-перше, ситуація із атракціонами у місті не аби яка оптимістична, а по-друге, пані Ірина вже не вперше перевищує свої повноваження. Отже зрозуміло, чому їй краще не привертати увагу до своєї постаті.

Журналісти вирішили звернутися до спеціаліста у справі дитячих майданчиків і атракціонів — Бориса Івановича Дєдова, який багато років керував парком імені Глоби. Виїхавши на місце після полудня в суботу 17 травня, журналісти почали свою роботу. Розмова про стан, вартість і ремонт дитячих атракціонів викликала неабияке зацікавлення і у відвідувачів парку. Але, як виявилося, не тільки у них.

До знімальної групи підійшла жінка, яка назвалася «хазяйкою парку», у супроводі двох охоронців у камуфляжі і одного — в цивільному. Не показавши ніяких документів, «хазяї» не підтримали дружню розмову про стан атракціонів, а почали затуляти руками об'єктив камери і мало не стусанами примусили припинити зйомку і покинути територію парку. На слушне зауваження про комунальну належність парку, в якому може гуляти, фотографувати і записувати відео будь-який громадянин, «хазяї» заявили, що власність ніяка не комунальна, а їхня, і тільки вони можуть надавати право знімати чи фотографувати на території. Особи «господарчих суб'єктів» вияснити не вдалося.

На таку зухвалу поведінку журналісти відреагували терміново — в парку висадився додатковий десант з директора ТОВ «Резонанс-ТВ» Наталії Власової, головного режисера тієї ж студії Івана Зайцева, головного редактора програми «Тема тижня» Марини Деобальд та оператора Романа Кравцова. Але таку представницьку групу з камерами і мікрофонами до парку навіть не пустили. Охоронці з приватної агенції "Асоціація «Безпека», а потім і місцева «хазяйка» спокійно вислухали заяви про те, що порушують Конституцію України і статтю 171 Карного кодексу. Відповідь була проста і незмінна: «це наша територія і тільки ми встановлюємо тут порядки». Не змінив розкладу сил і виклик наряду міліції.

Щоправда, безрезультатним приїзд міліціянтів назвати теж не можна. На вимогу офіцера Кіровського РВВС «хазяйка» таки пред'явила документи і виявилася нещодавно призначеною директором комунального підприємства Світланою Кравченко. Не відмовилася й проїхати у райвідділ, де шокувала слідчих тим, що продовжувала наголошувати на своїй правоті: «територія моя, кого хочу — того пускаю. Без дозволу знімати не будуть». Водночас, співробітники охоронної структури виявилися прудконогими і хутко зникли, не бажаючи показувати свої документи міліції. Вочевидь, жоден з них не числиться працівником парку, а працює на іншому підприємстві, звідки і прийшла на голову громадян міста пані Кравченко.

На цьому можна було б і зупинитися, чекаючи адекватної реакції правоохоронців на зухвалу поведінку «господарів парку». Та відвідини райвідділу міліції нічого не навчили пані Кравченко. Сьогодні, 18 травня історія із забороною зйомки і випихуванням журналістів з території парку повторилася. Цього разу постраждали журналісти київського «5 каналу». Цікаво, а скоро простим громадянам заборонять заходити в парк? Воно ж без відвідувачів мабуть і господарювати легше, і охороняти нікого ні від кого не треба.

 

 

Тімур Желдак для ДНІПРОГРАД

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-05-2008 9:35 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100