19.05.2024 20:09 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Медведько зобов’язав Тимошенко повернути «Венко»

Генпрокуратура винесла протест до Мінприроди щодо неправомірного наказу про анулювання дозволу на користування надрами континентального шельфу Чорного моря компанії «Венко Прикерченська ЛТД».

Про це повідомляє у вівторок УНІАН із посиланням на сайт Генпрокуратури.

Згідно з повідомленням, у ході перевірки щодо правомірності анулювання дозволу Генпрокуратурою встановлено, що Мінприроди, всупереч вимогам кодексу Про надра, без визначення правових підстав наказом від 25 квітня 2008 року незаконно позбавив зазначену компанію дозволу.

У ГПУ зазначають, що відповідно до Порядку надання у 2008 році спеціальних дозволів на користування надрами, Мінприроди має право анулювати спеціальні дозволи лише за відсутності потреби у подальшому користуванні надрами, відмови користувача ділянки надр від права користування, припинення діяльності юридичної особи, користування надрами із застосуванням методів і способів, що негативно впливають на стан надр, призводять до забруднення навколишнього природного середовища або шкідливих наслідків для здоров`я людей, використання надр не за цільовим призначенням та інші.

Крім того, наголошують у ГПУ, питання анулювання дозволу фахівцями Мінприроди попередньо не вивчалось, будь-які документи, що передували видачі даного наказу відсутні, засідання Міжвідомчої робочої комісії з цього приводу не проведено.

У зв’язку з цим Генпрокуратурою 17 травня до Мінприроди винесено протест, яким зупинено дію неправомірного наказу та зобов’язано його скасувати.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-05-2008 12:34 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100