20.05.2024 00:30 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Балога заявляє, що НУНС не підтримає бютівського рейдера Портнова

Глава секретаріату президента Віктор Балога вважає непрохідною кандидатуру депутата від БЮТ Андрія Портнова на посаду голови ФДМ.

Таку думку висловив Балога в середу, повідомляє прес-служба секретаріату.

«Віктор Балога переконаний, що наполегливе проштовхування прем'єром Юлією Тимошенко депутата від БЮТ Портнова на посаду голови ФДМ, його агресивно-нахабна, брутальна поведінка та непристойна, сповнена злості й цинізму риторика не залишають жодного шансу на затвердження цієї кандидатури у Верховній Раді», — йдеться в повідомленні.

На думку Балоги, після останнього рішення РНБО щодо Фонду й ОПЗ стало ясно, що за намаганнями Тимошенко «силоміць втиснути Портнова у крісло керівника ФДМ стоїть не турбота про перспективні інтереси розвитку держави, а кон'юнктурні розрахунки для досягнення близьких популістських цілей».

Балога також констатував, що «прем'єр та її протеже дуже невдоволені й роздратовані тим, що атака на Фонд швидко захлинулася».

Він зазначив, що саме у відповідь було розгорнуто кампанію контрзвинувачень, в яких «правди не більше, ніж у легітимності призначення Портнова виконувачем обов'язків Голови ФДМУ».

«Найуживаніше слово — корупція. Його тулять настільки не до ладу, що знівелювали до цілковитої зневіри громадськості в антикорупційних намірах уряду. Варто зауважити, що всі звинувачення в корупції, які лунають з вуст Тимошенко чи депутатів із її політичної сили, нічим не підкріплені і є бездоказовими», — заявив Балога.

«Навіть БЮТ публічно визнав, що Генпрокуратура не виявила жодного корупційного злочину. Інколи „викривальні заяви“ — це прямі наклепи, за які їх автори не несуть жодної відповідальності, бо прикриті депутатською недоторканністю, яку колись так палко хотіли скасувати, але чомусь забули», — зазначив він.

Балога також висловив думку, що "зухвала поведінка БЮТ та її лідера щодо Фонду держмайна викликала справедливий протест іншого партнера по демократичній коаліції — блоку НУНС.

«Депутати з партії, почесним головою якої є чинний Глава держави, не втратили ні совісті, ні політичної пам'яті. На їхні голоси „за“ Портнова навіть не варто розраховувати», — заявив Балога.

Водночас він повідомив, що для забезпечення позитивного рішення Верховної Ради щодо Портнова БЮТ активно шукає спільників у фракціях, які не входять до більшості, насамперед комуністів.

«Однак якщо так станеться, то запевнення Тимошенко у вірності демократичній коаліції одразу ж розвіються, як ранковий туман», — сказав Балога.

Як відомо, Балога вийшов з партії «Наша Україна» у лютому цього року.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-05-2008 9:44 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100