20.05.2024 11:41 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Нарешті. У Ющенка хочуть дострокових виборів!

У секретаріаті президента не вірять у можливість створення «широкої коаліції» і говорять про можливі дострокові парламентські вибори восени.

Про це в понеділок пише газета «Сегодня» з посиланням на «високопоставлені джерела в оточенні президента Віктора Ющенка».

«У секретаріаті вже не вірять у можливість створення „широкої коаліції“, проте досить натхненні поразкою БЮТ на виборах до Київради і будують плани влаштувати „Сталінград“ для Юлії Тимошенко вже в масштабах усієї країни — на дострокових парламентських виборах восени», — пише газета.

«Справа тепер за малим — умовити президента погодиться на ці вибори», — додає видання.

«Так, раніше ми розраховували, що в червні в нас у НУНС буде більше половини фракції — 37 осіб, що погодяться вийти з коаліції з БЮТ і створити „широку“ коаліцію з Партією Регіонів», — розповідає джерело в СП.

«Однак тепер надій практично не залишилося. Не виходить 37. Максимум, і те з великими застереженнями, людина 20-25 набирається», — додав співрозмовник видання.

«Тому на Банковій зараз дозріває думка, що восени потрібно проводити дострокові вибори. На них перемогти Тимошенко, а потім створити і „широку“ коаліцію». Приводів для розпуску парламенту знайти можна масу. Наприклад, протягом місяця його робота може бути заблокована. Або ж відправити уряд у відставку, а новий протягом двох місяців не вийде створити", — наводить слова джерела газета.

За словами джерела, у секретаріаті президента збираються зробити ставку не на НУНС або «Нашу Україну», а на «якийсь конгломерат із сил, що перемогли на виборах до Київради — блок Черновецького, Громадський актив Києва (проект підприємця-»регіонала" Василя Хмельницького і його партнерів по бізнесу) і Катеринчук плюс «Єдиний Центр» Віктора Балоги".

У той же час газета зазначає, що Ющенко поки ще вірить у переконання НУНС і на нові вибори йти не хоче. «Але це справа часу. Як тільки він зрозуміє, що „широка коаліція“ не виходить, то будуть і вибори», — говорить джерело.

У самій Партії регіонів не вірять, що Ющенко піде на дострокові вибори.

Також у можливості дострокових виборів сумніваються й у БЮТ.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-06-2008 12:30 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100