20.05.2024 06:42 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Бютівські депутати вважають, що «любих друзів» Тимошенко очолив Губський

Деякі неправильні кроки прем’єр-міністра Юлії Тимошенко продиктовані впливом найближчого її оточення, яке очолює заступник голови фракції БЮТ Богдан Губський. Таку думку в інтерв’ю «КоммерсантЪ-Украина» висловив народний депутат від БЮТ Святослав Олійник.

«Коли я побачив збільшення конфліктності в наших діях, я, грішною справою, подумав, що, напевно, ми якимсь чином провокуємо відставку уряду. Потім я все-таки зрозумів, що це не так, що відставки ми не хочемо. Думаю, це пов’язано з оточенням Юлії Тимошенко, яке формує помилкову позицію», — сказав Олійник.

На питання видання, «Хто входить в це оточення?», народний депутат відповів так: «Губський і люди, близькі до нього. Саме вони є тим колом «Любих друзів», що формує вхідну інформацію, далеко не завжди відповідну дійсності, на основі якої ухвалюються рішення».

Святослав Олійник також упевнений, що депутати блоку зайняли дуже конфліктну позицію, замість того, щоб знайти точки зіткнення з партнерами по коаліції. «Проблема в тому, що ми сьогодні шукаємо привід для конфліктів, а не спосіб вирішення завдань. Є два шляхи: перший, коли нам весь час хтось заважає – Янукович, Кучма, Ющенко, і другий – коли ми пристосовуємося і конструктивно діємо. Якщо нам потрібний Фонд держмайна, потрібно шукати компроміс», — вважає депутат.

Такий стан речей, на думку Олійника, може призвести до конфронтації усередині фракції БЮТ.

«Працює закон більшості, яка підтримує пропозиції, що висуваються лідером, і цей закон називається «Закон натовпу». Лідерові сліпо довіряють. Це нормально, але проблема виникає, коли лідер робить помилку, а його ідеї підтримують тільки тому, що це ідеї лідера.

Можна прогнозувати, що якщо з боку лідерів і далі здійснюватиметься політика посилення конфронтації і демонструватися небажання шукати конструктивні рішення, то з високою часткою ймовірності можна прогнозувати появу усередині БЮТ якоїсь політичної платформи, яка буде консолідовано з цим незгідна», — висловив переконаність Святослав Олійник.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-06-2008 9:13 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100