20.05.2024 14:30 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

«Оглядач» винен Ахметову понад 100 тисяч доларів

Інтернет-видання «Оглядач» має виплатити бізнесмену Ринату Ахметову 100 000 доларів США.

Таке рішення прийняв Високий суд Правосуддя в Лондоні 5 червня 2008 року, йдеться в прес-релізі компанії «Ейкін Гамп Страусс Хауер енд Фельд», що представляла інтереси Ахметова.

«Високий суд Правосуддя в Лондоні присудив збитки в розмірі 100 000 доларів США і судові витрати на користь Рината Ахметова в справі про наклеп проти Інтернет-видання Оглядач. Приводом для розгляду стала низка статей, у яких містилися численні брехливі заяви на адресу Ахметова», — говориться в повідомленні.

Постанова також винесена проти двох редакторів видання Олега Медведєва і Ярослава Білика, а також проти журналіста Тетяни Чорновол.

Адвокат Ахметова Марк МакДаугалл повідомляв, що Ахметов «задоволений рішенням Високого суду».

«Ми маємо намір рішуче домагатися виконання постанови у цій справі про наклеп проти „Оглядача“ і інших відповідачів в Україні», — додав він.

«Ми вважаємо, ця справа має ясно показати тим, хто навмисно публікує хибні заяви в Інтернету, що будь-яке безвідповідальне використання неперевіреної інформації не залишиться безкарним», — заявила інша адвокат Ахметова Лора Тайлер.

Раніше Ахметов заявляв, що всі грошові суми, присуджені йому в цій справі як компенсація збитку, будуть направлені ним на благодійні цілі в Україні.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-06-2008 20:30 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100