20.05.2024 09:45 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Боржників тепер не випускатимуть за кордон

Осіб, які ухиляються від виконання судового рішення та відносно яких в органах державної виконавчої служби Мін’юсту перебувають на виконанні виконавчі документи, обмежуватимуть у праві виїзду за кордон.

По це йдеться у спільному листі міністра юстиції Миколи Оніщука та голови державної прикордонної служби Миколи Литвина щодо запровадження єдиного порядку застосування державними виконавцями деяких норм чинного законодавства, повідомляє прес-служба міністерства.

Лист видано з метою міжвідомчого врегулювання існуючого на сьогодні порядку виїзду за кордон осіб, які мають невиконані зобов’язання, покладені на них рішеннями судів, у тому числі зі сплати аліментів.

Чинне законодавство, зокрема, закон «Про порядок виїзду з України та в’їзд в Україну громадян України», закон «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», встановлює, що наявність в особи невиконаних зобов’язань, покладених на неї судовим рішенням, є підставою для обмеження її у праві виїзду за межі України.

Як зазначається у листі, питання щодо такого обмеження, згідно з вимогами законодавства, вирішуватиметься в судовому порядку.

Зокрема, оформлення та направлення подань до суду здійснюватиметься державними виконавцями в порядку, визначеному положеннями Цивільного процесуального кодексу України.

Подання щодо обмеження особи у праві виїзду за межі України готуватиметься відповідними відділами державної виконавчої служби.

Після надходження ухвали суду про тимчасове обмеження особи (боржника) у праві виїзду за межі України до виконання нею своїх зобов’язань державний виконавець не пізніше наступного дня направлятиме засвідчену судом копію ухвали для виконання до Адміністрації Державної прикордонної служби України.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-06-2008 18:14 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100