20.05.2024 10:14 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Стихійне знесення паркану на Лук'янівській

Сьогодні зранку мешканці вулиці Лук'янівської побачили, що «охоронці» ділянки, де незаконно було поставлено паркан з метою будівництва, почали зносити загороджений ними дитячий майданчик. Мешканці прилеглих будинків спробували самотужки зупинити «будівельників» характерної спортивної зовнішності, потім закликали на допомогу активістів, зокрема з громадянської ініціативи «Збережи старий Київ».

Спільними зусиллями місцеві мешканці у той час блокували машину, котра вивозила демонтований дитячий майданчик. Поступово на місце подій почала з'їжджатися преса, приїхала патрульно-постова служба, народний депутат України Михайло Волинець, до якого місцеві мешканці ще раніше звертали за допомогою, помічники інших народних депутатів, приїхав також начальник відділу внутрішньої політики КМДА Віктор Гончарук. Співробітники міліції затримали частину охоронців, решта з них пішли обідати.

Поки місцеві мешканці давали коментарі пресі щодо подій довкола нашумілого будівництва, У той час активісти ЗСК почали розвантажувати машину, тоді було скинуто з петель ворота на незаконно встановленому майданчику. Демонтований майданчик люди почали пробувати занести всередину, там, де він і був до цього, і має залишатися відповідно до Генплану розвитку міста Києва та ДПТ Шевченківського району. Почалась штовханина з охороною, у цей час люди стихійно почали руйнувати паркан. Охорона змушена була ошелешено відступити. Місцеві мешканці та активісти з усього міста зруйнували паркан, позривали квадри і повикидали їх у яму. Партійні намети занесли на територію майданчика.

Уже коли справа, здавалось би, закінчилась, один з охоронців спробував напасти на одного з активістів ЗСК. Зважаючи на близькість камер журналістів, міліція втрутилась і припинила побиття, цього разу обійшлось без жертв.

Нагадаємо, що трохи менше тижня тому під час спроб зупинити встановлення паркану для початку будівельних робіт на території ділянки, що належить ЖБК, було поранено одного з активістів ЗСК, Ігоря Луценка, котрий досі проходить курс лікування.

Після подій на місці, група місцевих активістів направилась до міської ради для пояснення ситуації КМДА.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-06-2008 14:06 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100