9.05.2024 18:37 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Опозиція звинувачує оточення Тимошенко у рейдерському захопленні державної компанії “Енергоатом”

3 червня цього року ухвалою Господарського суду Києва розпочато процедуру банкрутства НАЕК «Енергоатом». Опозиція б’є на сполох: банкрутство цієї державної компанії загрожує національній безпеці і вимагає невідкладної та жорсткої реакції влади на ситуацію, що склалася в національній енергетиці. Вчора представники опозиційного уряду зібрали журналістів, аби оприлюднити факти незаконних, на їхнє переконання, дій очільників БЮТ. Опозиціонери переконані: оточення Юлії Тимошенко має понести за свої дії і кримінальну, й політичну відповідальність.

Учора представники опозиційного уряду зібрали журналістів, аби пояснити та попередити про небезпеку, що пов’язана із зазіханням чинного уряду на майно та кошти національного енергогенеруючого монополіста. Персональну відповідальність за розвал вітчизняної енергетичної галузі в цілому та банкрутство НАЕК “Енергоатом” регіонали покладають на міністра палива та енергетики Юрія Продана, нинішнього керівника “Енергоатома” Юрія Недашковського та його попередника — Юрія Коврижкіна. Всі ці достойники охарактеризовані у депутатському зверненні Володимира Сівковича, Андрія Деркача та Інни Богословської до Президента України не інакше, як “злочинне угруповання”. Керівником цієї “злочинної групи” регіонали називають прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко, а головного ревізора країни Миколу Сивульського — “димовою завісою”, що шляхом фальсифікації актів ГоловКРУ створює умови для махінацій із активами держпідприємств. Самих бютівців регіонали називають не інакше, як “ЄЕСУ в політиці”. “У нас з’явилися банди “чорних кішок”, одягнені в білі політичні шати”,— іронізує регіонал Володимир Сівкович.

“Чому ми говоримо, що уряд Тимошенко — це злочинна група, причому група рецидивна і постійна? Тому, що всі учасники цього процесу фігурують у кожному приході Тимошенко до влади. В 2000 році: Тимошенко — віце-прем’єр, Недашковський — керівник “Енергоатома”, Коврижкін — працівник керівного складу “Енергоатома”; 2005 рік — така сама ситуація, сьогодні — така сама ситуація. Спочатку вони в 2000 році наробили боргів, потім у 2002-му б, як і тепер, ініціювали процедуру банкрутства, яку в 2007-му закрив Андрій Деркач. Сьогодні цю процедуру поновили, але, крім цього, як заявляють працівники “Енергоатома”, КРУ змусило їх поновити ще й усі списані борги НАКу. Таким чином, зібрали пул фактично фіктивних боргів і здійснюють злочин”,— розповів на прес-конференції Володимир Сівкович.

Рішенням суду від 3 червня 2008 року накладено мораторій на всі фінансові операції “Енергоатома”, за винятком виплати заробітної платні. Як повідомили представники опозиційного уряду, вже 2 липня уряд Юлії Тимошенко за допомогою суду готується провести наступний етап рейдерського захоплення національної енергогенеруючої компанії: призначити арбітражного керуючого, який розпоряджатиметься всім майном і фінансовими активами НАЕК замість керівництва компанії. “Це означає тільки одне: розпочато масштабну операцію з масової крадіжки коштів “Енергоатома”. Світових аналогів такому процесу немає. Уряд Юлії Тимошенко розробив унікальну схему привласнення 50% енергогенерації України”,— констатують регіонали. Правовий аспект початку процедури банкрутства НАЕК “Енергоатом” розкрила пресі Інна Богословська. “Хочеться звернути увагу на швидкість, з якою здійснюють судову справу. Було всього одне попереднє засідання 3 червня (як правило, з такої категорії справ попередні засідання тривають роками) — і вже на 2 липня призначено слухання справи по суті зі призначенням арбітражного керуючого. Швидкість, з якою цю “спецоперацію” здійснюють, засвідчує те, що “автори” у передчутті свого швидкого відходу з влади намагаються завершити цю злочинну схему якомога швидше”,— пояснила вона. Опозиція запевняє, що, окрім кримінальної відповідальності команди пані Тимошенко за статтями “доведення до банкрутства”, “самоуправство”, “шахрайство з фінансовими ресурсами”, “зловживання владою або службовим становищем”, вона вимагатиме також і політичної відповідальності БЮТ та чинного уряду. “Сьогодні, на превеликий жаль, уряд Тимошенко став “конторою злодіїв”, у яких на меті одне: забезпечення грошима бюджету наступної президентської виборчої кампанії. Поведінка уряду, яку ми спостерігаємо нині, свідчить про те, що вони не бояться нічого, “тирять” усе і не вірять у можливість покарання. Але ми впевнені, що і люди, й суспільство, і влада вже розумніші і не дозволять ховати крадіжки, які не мають жодної міри за політичними гаслами”,— заявила пані Богословська.

 

 

Ольга ДОБРОНРАВОВА “Хрещатик”

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-06-2008 23:33 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100