9.05.2024 15:17 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Зять Кучми — Віктор Пінчук скуповує українські ЗМІ

Віктор Пінчук таки придбав контрольний пакет акцій видавництва «Економіка». Окрім того, з 1 липня керівником бізнес-комунікацій Пінчука East One Group стане Наталя Вовк — дружина головного редактора «Інвест-газети» Сергія Вовка.
 
«Економічна правда» отримала підтвердження інформації, що Віктор Пінчук таки придбав контрольний пакет акцій видавництва «Економіка». Окрім того, ЕП стало відомо, що від 1 липня керівником бізнес-комунікацій Пінчука East One Group стане Наталя Вовк — дружина головного редактора «Інвест-газети» Сергія Вовка.

«Економіка» видає газету «Дєло», журнали «Інвест-газета», Marketing Media Review, «Практика оцінки», «Топ-100». Рейтинг лучних компаний Украины" та «Коммунальное хозяйство». Нагадаємо, що про це у четвер написало видання «Телекритика». Офіційну заяву з цього приводу у Фонді Віктора Пінчука обіцяють зробити наступного вівторка.

Також представники бізнес-групи розповіли, що давно розглядали потребу розширити медіа-холдинг за рахунок ділового видання. «Досі цей сегмент бізнес-інформації був відсутній у Пінчука, але він потрібний, якщо ми розвиваємося комплексно. Коли одна медіа-група займає нові сегменти, то її капіталізація зростає», — сказав співрозмовник ЕП.

Нам також стало відомо, що з 1 липня керівником бізнес-комунікацій East One Group стане Наталя Вовк — дружина головного редактора «Инвест-газеты» Сергія Вовка. У прес-службі Фонду Віктора Пінчука ЕП підтвердили, що пані Вовк обійме одну з посад, хоч і не уточнили, яку саме.

Раніше видавництво «Економіка» належало німецькій Handelsblatt Publishing Group, чеському видавництву Economica a.s. та вітчизняній «Українській інвестиційній газеті» в особі Ігоря Ляшенко.

У березні розповсюджувалися чутки про те, що видавництво має намір купити голова Державної митної служби України та власник групи «Інтер» Валерій Хорошковський. Вони циркулювали серед працівників компаній, але підтвердження так і не знайшли.

Сам Хорошковський спочатку заперечував цей факт. Але згодом у його журналі «Чистий прибуток» (U.A. Inter Media Group), було опубліковано матеріал про наміри таки придбати медіа-компанію. Цікаво також відзначити, що з квітня штат видавництва помінявся на 80%.

За даними редакції та доступними ЕП дослідженнями ринків, частка аудиторії газети «Дело» серед читачів усіх вітчизняних бізнес-видань дорівнює 3.4%, «Інвестгазети» — 0.7 (дані за 2007 р.). Також варто відзначити, що усі бізнес-видання займають 37% загальної аудиторії друкованої преси України.

Річний дохід газети «Дєло» оцінюється у 0,5 млн дол., вартість — 3 млн дол., приблизний річний дохід «Інвестгазети» складає 3 млн дол, оціночна вартість видання — 5 млн дол. Таким чином, капіталізація видавництва «Економіка» разом з журналами Marketing Media Review, «Практика оцінки» та «Топ-100» може сягати 10 млн дол...

На сьогодні Віктор Пінчук є власником телеканалів «Новий», ICTV, СТБ, 11 каналу в Дніпропетровську. Пінчук разом з депутатом від БЮТ Миколою Баграєвим володіє акціями музичних каналів М1, М2 та трьох радіомереж — «Русское радио», Хит-FM і Кiss-FM. Він також є власником щоденної газети «Факты и комментарии» та тижневика «События и люди».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 28-06-2008 1:33 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100