20.05.2024 15:31 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Дубина зізнався, що американців з Vanco поперли щоб віддати шельф москалям з Газпрому

Що не зробиш щоб стати Президентом?! Навіть Україну шматками москалям продасиш!
Що не зробиш щоб стати Президентом?! Навіть Україну шматками москалям продасиш!

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Олег Дубина пропонує укласти договір про спільну розробку Чорноморського шельфу України з російським «Газпромом».

Про це він заявив в інтерв’ю «Дзеркалу тижня» (№25 (704) 5-11 липня 2008 р.).

«Я б запропонував укласти договір про спільну розробку Чорноморського шельфу України з «Газпромом» і договір про спільну розробку газових родовищ на території Російської Федерації. Ми з ними — там, вони з нами — тут», — сказав О.Дубина.

«Ми готові з ними розробляти українські родовища на шельфі і віддавати їм нафту в обмін на газ, який нам більше цікавий, — уточнив він. — Хай «Газпром» на умовах УРП (угоди про розділ продукції) забирає собі видобуту на шельфі нафту, а ми — на умовах УРП заберемо видобутий спільно газ».

На думку О.Дубини, українську сторону в такому договорі повинен представляти виключно «Нафтогаз України».

При цьому О.Дубина зазначив, що видобування нафти в Україні «Нафтогазу» на сьогодні не вигідне.

«Сьогодні в Україні вся нафта — комерційна. А видобувати нафту, не знаючи, де її перероблятимеш, і при цьому таку оподатковану митами, якщо надумаєшся її експортувати, — собі дорожче. У наших умовах для НАК це не бізнес. Тому я й кажу про газ», — пояснив він.

Сьогоднішню ситуацію навколо української ділянки чорноморського шельфу О.Дубина назвав «дуже заполітизованою».

«Але в результаті всього залишається проблема: мало де в світі таку величезну територію шельфу (майже 13 тис. квадратних кілометрів) віддають в одні руки, тобто одній компанії. Та пробачать мене політики, але, по суті, ситуація виглядає так: ми продали великому спекулянту дуже великий шматок», — зазначив він.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр Російської Федерації Володимир Путін висловив вдячність главі українського уряду Юлії Тимошенко за своєчасне розірвання угоди про розділ продукції з групою компаній Vanco International Limited (США) на зустрічі віч-на-віч, що відбувалася у травні цього року у рамках засідання Ради голів урядів країн Співдружності Незалежних Держав.

 Міжвідомча комісія з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції під головуванням першого віце-прем‘єр-міністра України Олександра Турчинова на початку червня на своєму засіданні підтвердила правомочність анулювання Міністерством охорони навколишнього природного середовища спеціального дозволу на користування надрами у межах Прикерченської ділянки, наданого попереднім урядом офшорній компанії Vanco Prickerchenska Ltd.

Нещодавно Юлія Тимошенко пустила Газпром на внутрішній ринок України...

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 5-07-2008 15:08 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100