3.05.2024 01:27 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Генпрокуратура и СБУ відкрили сезон полювання на журналістів

Редактора інтернет-видання «Громадський спротив України» Sprotiv.org Вадима Гладчука 15 липня запросили до Служби Безпеки України дати пояснення з приводу якогось давнього матеріалу про незаконні дії спецслужб, який нібито було розміщено на сайті Sprotiv.org у 2005 році.

Майор спецслужби Анатолій Новиченко зажадав зустрітись з Гладчуком якраз в той час, коли редактор Sprotiv.org має намір взяти участь у прес-конференції на тему: «Законодавчі ініціативи, що обмежують свободу слова в Україні».

Крім несподіваного виклику до СБУ, сьогодні ж (тобто 15 липня) здійснено хакерську атаку на сайт Sprotiv.org , який на разі є недоступним.

У розмові з Гладчуком майор Новиченко назвав його “віце-президентом тендерної палати”. Оскільки проплаченій брехні провокаторів про нібито призначення Гладчука віце-президентом тендерної мафії не повірила жодна нормальна людина, очевидно, на кого цей майор працює. Хочу нагадати, що за даними анонімної групи офіцерів СБУ, лист яких було оприлюднено нещодавно в блозі Ігоря Луценка на “Українській правді”, в.о. голови спецслужби Валентин Наливайченко і дехто із заступників Генпрокурора регулярно отримують хабарі в обмін на лояльність від мафіозних структур.

Звичайно, у правоохоронних органах все ще залишилися добросовісні працівники, які працюють не за копійку, а на совість. Завдяки справедливому рішенню суддів Солом’янського районного суду та Апеляційного суду міста Києва Гладчук вийшов з казематів корумпованого міліцейського відділку. Та ж Генпрокуратура двічі скасовувала рішення прокурора Печерського району, спрямоване на те, щоб уникнули відповідальності працівники ДСО, які напали на мене та перешкоджали моїй професійній діяльності. Тому я сподіваюсь, що оборотнів у погонах викриють і переможуть їх чесні сусіди по роботі. Але чесність має бути нагороджена суспільним визнанням, без цього вона безсила, на відміну від підступу та інтриг, що плетуться в атмосфері таємного заколоту. Заради цього і має звучати слово правди, яке нині свавільно намагаються обмежити деякі шахраї та лицеміри з тендерної мафії.

“Законопроекти стосовно впровадження політичної цензури в Україні лобіюють ті самі народні депутати, причетність яких до діяльності тендерної мафії особисто для мене безсумнівна” – стверджує Гладчук.

Я теж вважаю, що оборотні в погонах нині відкрили полювання на журналістів. Подивіться на хроніку подій. Вчора Генпрокуратура під надуманим предлогом викликала на допит журналіста “Української правди” Сергія Лещенка, аби залякати його і примусити припинити журналістське розслідування щодо отруєння Віктора Ющенка. Сьогодні залякують Гладчука, примушують його відмовитись від проведення прес-конференції про цензуру в Україні та здійснюють хакерські атаки на його сайт.

Але це тільки верхівка страхітливого айсберга! Коли міліціонери відкрито побили журналіста “Газети по-київськи” Андрія Манчука перед телекамерами, кримінальну справу проти правопорушників-погоничів навіть не порушено, і про це всі мовчать. Коли на мене вчинили напад державні охоронці офісу однієї з контор тендерної мафії під табличкою “Офіс народного депутата Олега Ляшко”, затягнули в гараж і стирали знімки з фотоапарату, поки я лежав на підлозі закривши руками голову – всі мовчали. Завтра кожен журналіст може поплатитися за сміливість головою, як Гонгадзе! Може, досить мовчати?!

 

Незалежний журналіст Юрій Шеляженко

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-07-2008 20:59 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100