17.05.2024 10:33 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

ВО «Свобода» пропонує обирати суддів місцевих судів

Всеукраїнське об'єднання «Свобода» з метою встановлення в Україні чесного і справедливого судочинства пропонує власні зміни до судової системи держави, якими передбачається обрання суддів місцевих судів громадами, збільшення вікового цензу суддів до 30-ти років та відшкодування збитків, завданих унаслідок неправомірного рішення судді, його ж власним коштом. Про це 13 липня під час прес-конференції на тему: "На чиєму боці Верховний Суд України у справі «Рейдери проти 56 мешканців с. Ясногородка Макарівського району Київської області» сказав голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

«Найголовнішою проблемою, що найбільше хвилює людей, є проблема несправедливості судової системи і неможливості відчути себе захищеним через ті органи примусу та правопорядку, які для того приставлені», — сказав О.Тягнибок. Саме через несправедливість суддів, зазначив він, 56 мешканців с. Ясногородка Макарівського району Київської області вже 4,5 року не можуть відстояти своє законне право на проживання у власних помешканнях.

Щоб унеможливити подібні випадки, ВО «Свобода» пропонує вищезазначені зміни до судової системи України. На думку О.Тягнибока, в такому разі суддя місцевого суду виноситиме справедливі рішення, оскільки він відповідатиме перед людьми, які його обрали, і якщо суддя відшкодує з власної кишені збитки, завдані його ж власним неправомірним рішенням, то він ні за яких умов не погодиться вдруге винести подібну ухвалу. Крім того, збільшення вікового цензу до 30-ти років сприятиме й більшому життєвому досвідові судей, достатньому для винесення справедливого і законного рішення у будь-яких справах.

Водночас, зауважив голова ВО «Свобода», суддям потрібно створити відповідні належні умови, забезпечити гідну заробітну платню, щоб вони не спокушалися хабарами.

Зі свого боку, громадський захисник ошуканих мешканців Ясногородки, житель села Петро Васкул повідомив, що його односельці направили голові Верховного Суду України та судді-доповідачу в цій справі Анатолію Костенку відкриті листи, в яких звертаються з проханням справедливого розгляду справи. Листи подібного змісту, додав П.Васкул, готуються на адреси Президента, Голови ВРУ, Прем'єр-міністра та Генпрокурора.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-07-2008 7:21 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100