20.05.2024 11:47 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Проекти Конституції Тимошенко і Януковича з одного компа

Лідер фракції Блоку Литвина Володимир Литвин вважає, що проект змін до Конституції від БЮТ «дивовижно схожий» на проект, запропонований Партією регіонів.

Таку думку Литвин висловив під час перебування у Вінницькій області, передає СТБ.

«Два проекти дивовижно схожі, як мені здається, очевидно, зняті з одного комп'ютера, з деякими розбіжностями, для того, щоб потім знайти компроміс», — сказав він.

Литвин відзначив, що Партія регіонів пропонує оригінальну виборчу модель: партія, що набрала більшість — одержує 226 голосів у ВР, тобто взяли 15% — це 75 мандатів – 226 одержали, а всі інші – ділять 224 мандата.

«У БЮТ вибори передбачається проводити у два етапи: перший тур – всі, другий тур – дві з тих, хто набрали більше. Хто набрав більше в другому турі – набирає 226, якщо він менше ніж 226 набрав, інші ділять те, що залишилося», — відзначив Литвин.

При цьому він зазначив, що впровадження таких змін може привести до штучного впровадження двопартійної системи влади в Україні. «Знайдіть цивілізовані країни, до яких ми так будемо „тягтися“, де існує така дика система?», — запитав він.

Крім того, Литвин акцентував увагу на запропонованому Партією регіонів проекті.

«Наприклад, в офіційному документі, що висить на сайті Партії регіонів, — внесення змін до Конституції — там є такі ключові тези, друга державна мова й статус країни. Читаю офіційно зареєстрований документ у Верховній Раді України — цих двох проблем там немає», — стверджує Литвин.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-07-2008 18:00 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100