20.05.2024 06:45 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ющенко знову направив парламенту свій проект бюджету

Президент Віктор Ющенко направив до Верховної Ради проект закону про внесення змін до державного бюджету, визначивши його як невідкладний для позачергового розгляду парламентом.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Законопроект розроблено у зв'язку з необхідністю проведення невідкладних робіт з подолання наслідків стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року у Вінницькій, Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській, Тернопільській та Чернівецькій областях.

Проект Закону спрямований на забезпечення фінансування заходів щодо ліквідації наслідків стихійного лиха шляхом встановлення відповідних бюджетних призначень.

У поданому президентом законопроекті пропонується збільшити доходи Державного бюджету на 4392,0 млн.грн., у тому числі за загальним фондом — на 3636,6 млн. грн., за, спеціальним фондом -755,4 млн. грн.

Також пропонується збільшити видатки Державного бюджету на 4392,0 млн. грн., у тому числі за загальним фондом — на 3636,6 млн. грн., за спеціальним фондом -755,4 млн. грн.

Відповідно до законопроекту президента, додаткові видатки Державного бюджету передбачено спрямувати на ліквідацію наслідків стихійного лиха на об'єктах дорожнього господарства державної власності — 801,9 млн. грн., з них 46,5 млн. грн. за загальним фондом та 755,4 млн. грн. за спеціальним фондом.

Також пропонується спрямувати додаткові видатки на проведення аварійно-рятувальних робіт, тощо — 3090,1 млн. грн. та на збільшення резервного фонду — 200 млн. гривень.

При цьому Ющенко наполягає на тому, що необхідно використовувати реальні джерела збільшення доходів державного бюджету.

На його думку, скасування в поточному році вексельної форми розрахунків зі сплати ПДВ при митному оформленні товарів та підвищення митної вартості товарів дозволило забезпечити виконання планових показників за зазначеним видом доходів у першому півріччі поточного року на 141,3% (67% від плану на рік), що дає підстави збільшити прогнозні показники ПДВ з ввезених в Україну товарів. Таке збільшення пропонується у обсязі 3636,6 млн. грн. (за загальним фондом).

Крім того, у першому півріччі поточного року до спеціального фонду державного бюджету мобілізовано акцизного збору із ввезених на територію України товарів 73,5% від плану на рік. У зв'язку з цим пропонується збільшити доходи до спеціального фонду за цією статтею на 755,4 млн. грн.

Використання ж ризикових джерел додаткових доходів, зокрема таких як збільшення ставок податків і зборів у середині бюджетного року, Ющенко вважає за неможливе, оскільки це може призвести до невиконання доходної частини бюджету, що поставить під загрозу фінансування в повному обсязі заходів з ліквідації стихійного лиха.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-07-2008 6:49 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100