20.05.2024 04:42 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Журналіста міліція знову кинула за грати

 7 квітня 2008 року суддею Нетішинського міського суду Ходоровським Б.В. прийнята завідомо неправосудна постанова про накладення згідно ст. 185 КУпАП на голову ради «З'єднання борців «За справедливість» (громадська організація — територія діяльності Хмельницька та Рівненська області), голову редакційної ради загальнодержавної газети «Вісник малозахищених» — Войтка А.Г., адміністративного стягнення у вигляді арешту на 15 діб.

                      О 16 годині 55 хвилин в офіс громадської організації «3»єднання борців «За справедливість» та редакції загальнодержавної газети «Вісник малозахищених» прийшло чотири співробітники міліції на чолі із заступником начальника Нетішинського МВ УВМС України в Хмельницькій області Кішаном О.М., які хотіли забрати Войтка А.Г. Войтко заявив їм що це переслідування громадського діяча і журналіста не законне, бо протокол сфабрикували за його відсутності, свідків змусили підписати протокол, що Войтко відмовився підписати, хоч самі свідки заявляють, що небачили того, хто складав протокол і Войтка.

                   Так саме складено постанову заступника нач МВ УМВС в Хмелиницькій. області. Кішана, так саме він написав, що Войтко відмовився підписати постанову, хоч Войтка при цьому не бачив і свідки не бачили ні його ні Войтка і про це заявили в суді.

                     На події, про яку йдеться відеозйомку проводила міліція, Войтко вимагав на суді показати суду, щоб він бачив, чи Войтко порушник закону чи захисник. Вимагав допитати свідків Калабського, який сфабрикував протокола і Кішана, який сфабрикував постанову не давши Войтку можливості захисту, пояснень, тощо. А допитані свідки показали, що підписання протоколу про адмінпорушення і постанови відбулося в кабінеті ДВС Гордійчука у відсутності тих, хто їх складав і на кого вони складені. Войтко заявив їм що Постанова судді незаконна і що вони повинні керувати Костинтуцією України ст... 60 не виконувати незаконних розпоряджень, і вимагав адвоката.

                    Постанова суду прийнята на підставі сфабрикованого протоколу, складеного начальником СДІМ Калабським . Перед цим судом, суддя Ходоровський призначив слухання цієї справи на 08.07.08р.не відмінив своєї ухвали про це виніс постанову про примусовий привід спочатку на 2 а після на 7 липня. Ці постанови Войтку дав міліціонер, який прийшов його приводити, хоч до цього Войтко не відмовлявся виконати законні повістки суду.

                    Причина переслідування Войтка в тім, що діючи законно в рамках проекту профінансованого ОБСЄ, здійснював захист, як представник потерпілих від шахрайства -виселення з квартири, громадян — членів ГО ЗБЗС — одинокої матері та її сина — студента.

Більше інформації дивитися на сайті: http://h.ua/story/113060/

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-08-2008 15:22 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100