20.05.2024 03:15 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Бурджанадзе світу: «Ви робите багато, щоб захистити Грузію, але потрібно зробити більше»

Екс-спікер парламенту Грузії Ніно Бурджанадзе не виключає, що російські танки можуть піти на Тбілісі, і закликає світову громадськість «зробити все, щоб маленька Грузія не стала жертвою агресії».

«Я зараз не можу виключати, що російські танки підуть на Тбілісі», — сказала вона в ефірі 5 каналу, підтвердивши, що Росія бомбила території Грузії далеко за межами військового конфлікту.

На питання, чи вважає вона правильними кроки президента Грузії Михаїла Саакашвілі, з огляду на її опозиційність щодо нього останнім часом, екс-спікер заявила:

«Я не вважаю, що зараз, коли російські танки підходять до моєї столиці, я повинна обговорювати правильність або неправильність кроків президента моєї країни».

«Час для запитань і відповідей обов'язково прийде, час для обговорення прийде. Зараз наша головна мета, мета кожного грузина — бути разом, захищати свою країну, зробити усе для того, щоб припинити цю агресію», — додала вона.

Бурджанадзе звернулася до усього світового співтовариства із закликом: «Зробіть усе для того, щоб маленька Грузія не стала жертвою агресії! Те, що сьогодні відбувається в нашій країні, змінює весь міжнародний порядок. Це повертає нас на 100 років назад».

Також екс-спікер звернулася із закликом до громадськості Росії: «Я впевнена, що в Росії є люди, для яких неприйнятно, щоб Росія була світовим жандармом. Упевнена, що є люди, які хочуть бачити цю країну нормальною, демократичною і процвітаючою, країною, яку поважають».

«Підніміть свій голос, скажіть те, що потрібно сказати – Росія не має права бомбити суверенну державу. Росія не має права робити те, що вона робить зараз по всій території Грузії», — закликала Бурджанадзе.

«Я закликаю усіх, хто може це зробити – припиніть воєнні дії, припиніть вогонь, сядьте за стіл переговорів», — додала вона.

Бурджанадзе заявила, що «зараз Росія в Грузії абсолютно у всіх прошарках сприймається як ворог».

«Це непоправний удар, який я не знаю, чим можна коли-небудь виправити. Але ще є шанс зупинити і зробити розумний крок з боку Росії – припинити воєнні дії і сісти за стіл переговорів», — сказала екс-спікер парламенту Грузії.

Ще раз звертаючись до світового співтовариства, Бурджанадзе сказала: «Так, ви активні, ви робите дуже багато для того, щоб захистити Грузію, але потрібно зробити більше!».

«Зараз ситуація неординарна. Потрібні адекватні, але неординарні кроки, щоб війна була зупинена... Якщо є бажання, політична воля, завжди можна знайти спільну мову. Якщо, звичайно, те, що зараз відбувається – не цілеспрямований акт з боку Росії, щоб показово покарати Грузію», — заявила екс-спікер.

Бурджанадзе також попередила, що «у цій війні переможців не буде — Росія ніколи не зможе перемогти, нехай навіть за допомогою військової сили, тому що вона вже програла».

«Невже Росія не розуміє: бомбити сусідню православну державу – як можна в цій війні виграти? І як це пояснять через певну кількість років, коли нинішня кон'юнктура не буде так актуальна? Як пояснять, що карали Грузію і грузинський народ?», — запитала вона.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-08-2008 20:03 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100