19.05.2024 23:31 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Забудовники замість громадських слухань проводять лялькові вистави

Чергові громадські слухання сфальсифікували в столиці. По вулиці Серафімовича запланована будівля, яка вражає своїми гігантськими масштабами та неоковирністю. Звісно, що жодні жителі прилеглих будинків не погодяться на 35-ти поверхову двоголову башту у себе над головою, тому забудовник замість справжніх слухань проводить вистави з ляльками, де невідомі злочинці грають роль жителів.

Фальсифікація громадських слухань – єдиний спосіб обійти думку мешканців проти забудови їх скверу, прилеглої території. І те що почалось з поодиноких випадків зрештою переросло в домінуючу тенденцію – про що вже неодноразово писали в ЗМІ.

І цього разу ми не побачили нічого вражаючого – ті ж самі люди, які ходять з слухань на слухання наче на роботу, та слухняно піднімають руки по команді ведучого. Єдина проблема – вирішують вони долю інших людей, яким забирають повітря, простір, дитячі майданчики та зелені насадження.

Обговорюваний майданчик на вул. Серафімовича знаходиться навпроти будинків 13 та 19-а у зеленій зоні біля проспекту Возз’єднання.

І тут в парку, замість зелених насаджень, яких і так мало залишилось, планується звести торгівельно-офісний центр з вбудованими приміщеннями громадського харчування, що складається з двох висоток по 35 поверхів з’єднаних стилобатом та двохповерховим підземним паркінгом. Такий колос моментально кардинально погіршить якість життя прилеглих будинків, зробить проживання в них неможливим.

Організовують такі слухання шахраї, що маскуються під громадські організації. Цього разу засвітився багатьом відомий по таким сумнівним будівництвам Костя Карпильов. Цього разу він представляв свою чергову кишенькову організацію «Громадський поступ».

Однак звісно, що будь-які слухання не мають законної сили без схвалення місцевої влади. Саме вона дає відмашку на таку діяльність. Звісно, що приходиться сидіти (хоча й не червоніти) потім на таких заходах. Цього разу це був начальник земельного відділу Дніпровської РДА – Криворучко Т.Г. та депутат Кучай Н.С.

Проходив цей весь захід в Київському університеті імені Б.Д. Грінченка по проспекту Тичини, 17. Незважаючи на таке доступне місце звісно, що ніхто з чужих на нього не потрапив, так як час і місце проведення приховувалися. Ніяких повідомлень про це в міських газетах не було, оголошень на прилеглі будинки ніхто не вішав.
Переглянувши цей весь цирк активісти ГО «Комітет захисту Киян» рішуче зайнялися цим питанням і сподіваються, що прокуратура та МВС буде реагувати на відкриті звернення про фальсифікацію. Якщо ні, то далі будуть більш рішучі кроки, принаймні Комітет продовжує слідкувати за ситуацією.

Водночас під час слухань виявилась більш важливіша проблема. За словами представників ГАП – Целовальникова та Тинного по вулиці Серафімовича окрім цієї будівлі заплановані ще сім ділянок під забудову. Вони належать різним компаніям та фізичним особам, але насправді за ними стоїть один власник. І якщо його не зупинити — він зруйнує усю вулицю Серафімовича.

Вже після написання матеріалу зясувалося, що Дніпровська адміністрація планує продовження своїх експериментів над людьми. Днями мають відбутися таємні слухання з приводу Березняківської, 36, ділянки що лежить на одній лінії з відомою Березняківською 12. Після того, як тут двічі провалювалися слухання їх вирішили провести в абсолютно таємному режимі, підготовка до них іде як до військової операції. Дату та час знає лише керівництво РДА. Проте вже зараз стає зрозуміло, що так просто їм протягнути це питання не вдасться. Головна причина чому РДА не відступається — за словами свідків у тому, що голова Дніпровської РДА вже давно підписав та віддав забудовникам протокол громадських слухань. Приходиться тепер крутитись як на сковорідці.   

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-08-2008 18:34 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100