20.05.2024 00:02 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Знову протестують засудженні з ВК 81

Надзвичайна ситуація в Стрижавській виправній колонії №81 Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань

Вінницькою правозахисною групою задокументовано інформацію про надзвичайну подію, що сталася 16 серпня 2008 року в Стрижавській виправній колонії №81. Як нам неофіційно і нелегально повідомили з колонії біля двадцяти засуджених, що утримувалися на дільниці підсиленого контролю (ДПК), протестуючи проти нелюдських умов тримання та жорстокості адміністрації вдалися до актів протесту. Надходять суперечливі повідомлення щодо форми протесту: за одними повідомленнями біля двадцяти засуджених порізали собі вени, за іншим – відмовилися від прийому їжі та виходу з камер.

15 серпня 2008 року рекомендованими листами родичі засуджених направили до Генеральної прокуратури та Уповноваженого ВР України з прав людини нелегально передану групову скаргу в‘язнів колонії, копія тексту якої є в розпорядженні Вінницької правозахисної групи. В скарзі говориться про систематичні побиття, сексуальні приниження, з боку адміністрації, використання рабської праці засуджених, що оплачується 10-15 гривень в місяць готівкою, доведення людей до самогубства, високий травматизм на виробництві, постійні залякування та приниження з боку адміністрації колонії. Вказану скаргу підписали 25 засуджених: Плясов Ярослав, Горвот Ігор, Тараненко Олег, Шрамко Андрій, Пазюк Володимир, Козяр Володимир, Євремідзе Олександр, Воюдин В‘ячеслав, Пушнярев Валерій, Рижінков Євген, Вас‘єв Максим, Мурзин Євген, Сагаєв Руслан, Тетерин Артем, Крилов Олександр, Галамов Олександр, Трифонов Дмитро, Плятко Олександр, Трофимов Сергій, Володін Євген, Щербань Микола, Соломаха Валентин, Кривешко Артем, Єфіменко Сергій, Терешин Володимир. Крім того до ВПГ нелегально було передано заяву засудженого Щербаня Миколи Григоровича, який скаржиться, що в результаті неналежних умов праці він отримав на виробництві колонії травму, яку відмовилися реєструвати як виробничу, засуджений скаржиться на незаконний фізичний та психологічний тиск з боку адміністрації, блокування надсилання скарг засудженого. Особливу тривогу викладає те, що за словами засудженого Щербаня адміністрацією колонії регулярно блокується вихідна кореспонденція, адресована Уповноваженому ВР України з прав людини та навіть до Європейського суду з прав людини.

Вчора кілька засуджених було вивезено з колонії в невідомому напрямку, можливо, вони перебувають в камері №162 Житомирської колонії №8.

А 17 серпня 2008 року о 12 годині біля приміщення адміністративного будинку колонії в смт.Стрижавка було проведено мирну акцію протесту – пікет родичів, та колишніх засуджених колонії №81 з вимогою припинити свавілля та рабську експлуатацію людей. В ході акції було підписано звернення до Прем‘єр-Міністра України та народних депутатів України з вимогою особисто відвідати СВК №81 та перевірити скарги засуджених. Також направлено окреме звернення до Контрольно-ревізійного Управління з проханням провести комплексну перевірку фінансової діяльності установи СВК №81 та підприємства цієї установи. Не маючи можливості самостійно перевірити інформацію про акцію протесту засуджених в СВК №81, Вінницька правозахисна група закликає керівництво Державного Департаменту України з питань виконання покарань, негайно повідомити про стан здоров‘я засуджених, указаних в цьому повідомленні, і просить представників ЗМІ вимагати негайного допуску на територію установи і зустрічі з засудженими, які вказані в цьому повідомленні.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-08-2008 17:00 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100