19.05.2024 22:05 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Завершується будівництво музейного комплексу пам"яті Героїв Крут

Будівництво Історико-меморіального музею «Пам'яті Героїв Крут», яке розпочалося навесні цього року, наближається до завершення.

Як відомо, основа музею — вісім залізничних вагонів, які самі є музейними експонатами, адже були виготовлені ще на початку минулого століття. Усередині вагонів розмістять експозицію, яка насамперед відображатиме трагічну подію 1918 року, — бій під Крутами — історія якої десятиліттями замовчувалася або обростала міфами і вигадками. Також там будуть представлені фотокартки, документальні матеріали та спогади очевидців про найвизначніші події доби УНР.

«Відреставровані вагони уже доставлені на територію Меморіально-музейного комплексу і розташовані на спеціально підготовлених коліях, — розповідає автор проекту Анатолій Гайдамака. — На завершальній стадії перебуває будівництво перону, триває плановий ремонт Монументу «Пам'яті Героїв Крут», впорядкування території та розташування музейної експозиції у вагонах».

Нагадаємо, що у 2005 за ініціативою Президента України Віктора Ющенка, за підтримки «Нашої України» було розроблено та презентовано проект Меморіально-музейного комплексу «Пам'яті Героїв Крут». Авторами проекту є народний художник України Анатолій Гайдамака та заслужений діяч мистецтв України Борис Дєдов.

Улітку 2006 року Президент України Віктор Ющенко відкрив Монумент «Пам'яті Героїв Крут».

5MOD13086.jpg

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-08-2008 8:22 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100