20.05.2024 00:31 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Луценківець Куліков хоче обмежити право бути обраним у столиці

Депутат Верховної Ради від фракції блоку «Наша Україна — Народна Самооборона» Кирило Куликов пропонує Раді встановити заставу у розмірі 100 тис. гривень для кандидатів, які беруть участь у виборах мера Києва.

Про це сказано у законопроекті "Про внесення змін до Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад і сільських, селищних, міських голів», зареєстрованому у Раді 12 серпня.

Законопроект припускає, що грошову заставу при проведенні виборів мера Києва повинні внести місцева організація партії, яка висунула кандидата у мери, або особа, яка має намір самовисуватися у мери, на спеціальний рахунок Київської міської територіальної виборчої комісії.

Разом з тим, законопроект передбачає, що застава повертається партії або самовисуванцеві, який на виборах набрав понад 7% голосів виборців, повідомляють «Українські новини».

Якщо ж кандидат у мери на виборах отримає менше 7% голосів, то заставу має бути перераховано до бюджету Києва.

Крім того, законопроект передбачає проведення виборів мерів у 2 тури.

У зв'язку з цим, законопроект регулює також організацію і проведення 2 туру виборів.

Також законопроект передбачає зняття обмеження на розмір виборчих фондів кандидатів у мери, партій і блоків, які беруть участь у виборах місцевих рад.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-08-2008 10:27 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100