19.05.2024 23:12 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

РОСІЯ ПРИПИНЯЄ СПІВПРАЦЮ З КРАЇНАМИ НАТО

Міністерство оборони Естонії одержало ноту з посольства Росії в Талліні про те, що Росія припиняє усіляке військове співробітництво з Естонією, як країною-членом НАТО.

Такий же документ одержали всі країни Північно-Атлантичного альянсу, повідомляє Газета.ру з посиланням на міністерство.

За словами міністра закордонних справ Урмаса Паета, у документі зауважується, що у зв'язку із ситуацією, що склалася в світі, Росія припиняє військове співробітництво з країнами, що входять у НАТО.

У той же час міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров сказав журналістам про те, що Росія не збирається «гримати дверима» у відносинах з НАТО: «Росія, не більше ніж НАТО, має потребу у взаємному співробітництві».

Більш того, за його словами, «НАТО набагато більше потребує підтримки Росії в діях в Афганістані, де по суті вирішується доля Північноатлантичного альянсу».

При цьому міністр відзначив: «Навіть після наради (голів МЗС країн НАТО в Брюсселі 18 серпня) деякі нашіптували нам на вухо: сподіваємося, що ви не будете переривати зв'язку на цьому напрямку».

«Ми не збираємося гримати дверима», — підкреслив голова МЗС РФ. Хоча НАТО, за його словами, говорить, що може ці двері зачинити, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Усе залежить від пріоритетів НАТО: якщо пріоритети йдуть беззастережного на підтримку збанкрутілого режиму Саакашвілі і в шкоду партнерству з Росією — це не наша провина», — сказав Лавров.

Також міністр попередив, що вирішення питання про визнання Росією незалежності Абхазії і Південної Осетії залежить від подальших дій президента Грузії Михаїла Саакашвілі.

«Саакашвілі несе відповідальність за те, як будуть розвиватися події далі», – сказав Лавров, слова якого цитує «Газета.ру» з посиланням на РІА «Новости».

За словами міністра, Росія дуже терпляче і з усією відповідальністю прагнула виконувати свої функції як посередника і миротворця. «Але якщо хто і брав під сумнів територіальну цілісність Грузії, то це був сам Саакашвілі», – заявив Лавров.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-08-2008 14:34 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100