20.05.2024 02:16 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

На День Незалежності в музеї можна буде ходити безкоштовно

У День незалежності України кияни та гості столиці матимуть змогу відвідати комунальні музеї безкоштовно.

Про це повідомила начальник Головного управління культури та мистецтв КМДА Світлана Зоріна, повідомляє прес-служба Київміськадміністрації.

«В музеях комунальної власності міста 24 серпня вперше буде проведено День відкритих дверей, коли кияни та гості столиці зможуть ознайомитися з експозицією безкоштовно. Важливо, що у багатьох закладах в цей час відбуватимуться тематичні заходи, присвячені 17-ій річниці Незалежності України», — сказала Зоріна.

Так, у Музеї гетьманства, що на вул. Спаській, 16-Б, протягом серпня 2008 року проходить тематична виставка «Символіка української держави», а 23-24 серпня в Українському центрі народної культури «Музей Івана Гончара», на вул. Січневого повстання, 29, відбуватиметься книжкова виставка «Державна символіка України та національна ідея».

В Історико-меморіальному музеї Михайла Грушевського, на вул. Паньківській, 9, протягом липня-вересня до 60-річчя з дня народження Сергія Білоконя проходитиме виставка «Грушевськіяна у збірці Сергія Білоконя».

З 22 серпня до 2 вересня в Українському центрі народної культури «Музей Івана Гончара» відбуватиметься виставка робіт народної вишивальниці Анастасії Стахурської.

З 23 по 24 серпня там також пройде ярмарок народних майстрів (ткацтво, кераміка).

З 21 серпня до 21 вересня 2008 року в Музеї гетьманства відбуватиметься виставка «Львівське гутне скло» Романа Гудима та Василя Білоуса.

Заходи, присвячені святкуванню Дня незалежності України відбудуться також і в міських бібліотеках. Зокрема, у міській спеціалізованій молодіжній бібліотеці «Молода гвардія», що на вул. Толстого, 49, з 15 по 30 серпня проходить книжкова виставка «Живи, Україно, живи для краси, для сили, для правди, для волі!».

У Публічній бібліотеці ім. Лесі Українки , на вул. Тургенівській, 83/85 протягом серпня 2008 року проходить інформаційна виставка «Історія української символіки».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-08-2008 16:51 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100