20.05.2024 00:31 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Пограбована російськими солдатами росіянка подає скаргу до Страсбурга

Громадянка РФ Надія Мішукова, яку, за її словами, пограбували російські військовослужбовці поблизу грузинського міста Горі, має намір поскаржитися до Європейського суду з прав людини. Про це повідомляє ІА «Тренд», — повідомляє Lenta.ru .

«На нас напали російські солдати, коли ми їхали на автомашині. Вони загрожували нам автоматами, відібрали машину та всі речі», — розповідає Наталія Мішукова. Агентство не повідомляє, коли відбувся цей інцидент. Не уточнюється також, чи є потерпіла мешканкою Грузії або вона на якийсь час приїхала туди з Росії.

Потерпіла додала, що після прибуття в Тбілісі вона звернулася до посольства РФ, проте їй було відмовлено в допомозі. За її словами, в посольстві вона бачила інших громадян РФ, постраждалих від дій російських військових. Діпміссія поки не коментувала цю інформацію.

Наталія Мішукова має намір подати позов проти Росії, зажадати відшкодування морального і матеріального збитку.

Нагадаємо, що в Горі, що розташований недалеко від межі Південної Осетії, незабаром після початку військового конфлікту прийшли російські війська. Вони узяли під контроль в'їзди до міста і прилеглої території.
Як грузинські, так і російські ЗМІ, повідомляли, що на зайнятих російськими підрозділами територіях процвітає мародерство: у грабіжництвах, як повідомлялося, беруть участь військові і ополченці, прибулі з Південної Осетії.

Цю інформацію підтверджувала і грузинська влада. Представники Управління верховного комісара ООН у справах біженців, що оглянули місто 18 серпня, повідомили, що багато магазинів і квартир розграбовано. Російські офіційні джерела інформацію про численні випадки мародерства на грузинській території не підтверджують.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-09-2008 7:31 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100